ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πεντάωρος αποκλεισμός των Τεμπών την Πέμπτη

5wros_apoklismos_sta_tempi_28-1-16
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ. όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Παράλληλα, οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουνε το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. 

Όσον αφορά στην έκθεση AGROTICA, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών. 

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Ανοιχτό το τελωνείο του Προμαχώνα μόνο για τα ΙΧ οχήματα

«Ανοιχτό» μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα είναι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από το πολύωρο «μπλοκάρισμα», που διήρκησε μέχρι λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος.

Αντίστοιχη θα είναι και η εικόνα την Πέμπτη, με πολύωρο κλείσιμο του τελωνείου από τις 12 και για έξι τουλάχιστον ώρες «ενώ οι νταλίκες δεν πρόκειται να περάσουν», επισήμανε ο ίδιος.

Τα μπλόκα που συντάσσονται με τη συνάντηση της Σίνδου δεν θα προχωρήσουν στους προαποφασισμένους αποκλεισμούς 12-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ, αφού όλοι δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για να «υποδεχθούν» τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, που θα εγκαινιάσει στις 19.00 το βράδυ τη 26η Διεθνή Έκθεση Agrotica. Τα μπλόκα δώσανε ραντεβού στις 15.00 στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το «παρών» τους θα δώσουν με τα καϊκια τους στο Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής από τα Μουδανιά, μέχρι και την Κατερίνη, ενώ απεργία και συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο εξήγγειλαν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.