ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σοκ στη Γερμανία από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών στην Κολωνία

diadilosis_stin_germania_gia_tis_sexoualikes_epithesis_300_190
Σοκ αλλά και φόβους για ρατσιστικά και ξενοφοβικά αντίποινα έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι επιθέσεις και παρενοχλήσεις σεξουαλικού περιεχομένου που δέχθηκαν εκατοντάδες γυναίκες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα, τουλάχιστον μία φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού. Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα και τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, παρά το ότι επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση, βασικοί ύποπτοι φέρονται να είναι άτομα προερχόμενα από τη βόρειο Αφρική ή τη Μέση Ανατολή. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχίες για το ενδεχόμενο να στραφεί μαζικά η κοινωνία κατά των προσφύγων.

"Είναι απολύτως άστοχο να συνδέεται μια ομάδα που φέρεται να προέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή με το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών", δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, Ενριέτε Ρέκερ. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς αναφορές για παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και στις πόλεις του Αμβούργου και της Στουτγάρδης. Μάλιστα, ο ντε Μεζιέρ άνοιξε μέτωπο με τις αστυνομικές αρχές της Κολωνίας, για τη στάση τους το βράδυ των επιθέσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση περίπου 300 γυναικών στην Κολωνία, κοντά στο σημείο όπου καταγράφηκαν τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα, αρκετές κρατούσαν πλακάτ που διαμαρτύρονταν για την απουσία της Αν. Μέρκελ και της ζητούσαν να παρέμβει προσωπικά, επικρίνοντας εμμέσως την πολιτική της στο προσφυγικό.
Γερμανία: Διαδήλωση «παρωδία» ακροδεξιών ενάντια στους πρόσφυγες

Όλα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα όταν μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφονταν ολοένα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μεταξύ των οποίων και ένας βιασμός. Μέχρι τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 60 περιστατικά, ενώ οι αρχές αναμένουν αύξηση του αριθμού τους μέσα στις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε τοπικά μέσα. 

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Ημερησία, η 27χρονη Άννε, που γιόρταζε με φίλους την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία, ανέφερε στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger: «Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες. Μόνο σποραδικά έβλεπε κανείς κάποιες φοβισμένες γυναίκες. Δεν μπορώ καν να περιγράψω την κατάσταση, απλά αισθανόμουν πολύ άβολα», λέει χαρακτηριστικά. Όπως περιγράφει, στη συνέχεια η κατάσταση παρεκτράπη, όταν άγνωστος την πλησίασε και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Είναι ένα μόνο από τα περιστατικά που καταγράφηκαν το βράδυ».

Αυτά αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle περιγράφοντας τα όσα έγιναν και έχουν προκαλέσει σάλο σε όλη τη Γερμανία. Οι αποκαλύψεις έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά από τα όσα έχουν γίνει, κι αν αποδειχθεί ότι εμπλέκονται μετανάστες, τότε θα αλλάξει ριζικά η πολιτική που ακολουθεί η χώρα στο προσφυγικό.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής», εναντίον περίπου 100 γυναικών κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έχει προκαλέσει έντονς επικρίσεις για τη στάση της γερμανικής αστυνομίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.