ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση

katrougkalos_asfalistiko_16-1-16
Δεν αποκλείει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό ο... Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

Διαβλέποντας την αποτυχία στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μίλησε για plan B, δηλαδή για νέα πρόταση, ενώ θα ζητήσει την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν οι δανειστές δεν δεχτούν την ελληνική πρόταση. 

Ο υπουργός Κοινωνικών διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για την χορήγησή της. Eίπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική σύνταξη αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται γύρω στα 36Ο ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό».

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι «σκληρή» αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» ενοποίηση των ταμείων. 

Σημείωσε επιπλέον πως «ό,τι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες».

Σημείωσε επίσης πως η Τρόικα γνωρίζει πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Σε σχέση με την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη, απάντησε πως αυτή είχε βασιστεί σε υπερβολική αισιοδοξία από την πλευρά της κυβέρνησης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.