ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εξοργισμένος ο Κώστας Καραμανλής μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη...

exorgismenos_o_karamanlis_gia_tin_niki_mitsotaki_300_190
Εξοργισμένος εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής ένα 24ωρο μετά...
την ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Ο ίδιος δεν μίλησε, για άλλη μια φορά, αλλά κύκλοι του ανέφεραν στο Βηματοδότη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προβληματισμένος, αλλά και το αποκαλούμενο «καραμανλικό στρατόπεδο».

«Κύκλοι» του επικοινώνησαν με βουλευτές της ΝΔ και δημοσιογράφους για να μεταδώσουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος που τον εμφάνιζαν το τελευταίο διάστημα σε «τριγωνικές σχέσεις» με τον Αλ. Τσίπρα.

Για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν: «Πρέπει να περιμένουμε να δώσει ο Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα για να φανεί αν θέλει να είναι μεταρρυθμιστής ή όχι».

Τέλος, ο κ. Καραμανλής είναι εκνευρισμένος με όλα αυτά που λέγονται, ότι, δηλαδή, στις εσωκομματικές εκλογές έχει ηττηθεί ο καραμανλισμός. «Γιατί, είδατε κανέναν Καραμανλή αντίπαλο του Μητσοτάκη;» έλεγαν οι κύκλοι του.

Η έκπληξη και η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το σύνθημα της ανανέωσης εκτιμάται από τους αναλυτές ως καθαρή ήττα του καραμανλικού μπλοκ, το οποίο είχε στηρίξει σε όλη τη διαδικασία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ακόμη και στα κάστρα του Καραμανλή σε Θεσσαλονίκη, ακόμη και στις Σέρρες ο Κυριακος Μητσοτάκης ήταν μπροστά ή η διαφορά ήταν μικρή.

Βέβαια ο Κώστας Καραμανλής μέτρησε δυνάμεις μέσα στο κόμμα που ξεπερνούν το 45%, όμως δεν κατάφερε να ελέγξει τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι είχε απέναντί του ολόκληρο το υπόλοιπο κόμμα και τα υπόλοιπα «τζάκια» που είχαν ταχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό του Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Καραμανλής, «μιλούσε» όλη αυτή την περίοδο μόνο μέσω κύκλων (με εξαίρεση το δημοψήφισμα) και επιχείρησε να ελέγξει το κόμμα από το παρασκήνιο.

Βέβαια ο αγώνας είχε πολλές παραμέτρους αφού οι γαλάζιοι ψηφοφόροι μπορεί από τη μία να άκουγαν το περιβάλλον Καραμανλή, από την άλλη όμως πόνταραν στην ανανέωση που ενδεχομένως να φέρει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές μέτρησε.

Ταυτόχρονα η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός Καραμανλικού, από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας φανέρωσε τους διαύλους επικοινωνίας Καρμαναλή - Τσίπρα, ενώ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσίευσε προ ημερών άρθρο με την προτίμησή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως ήταν φυσικό όλα αυτά μέτρησαν για τους γαλάζιους ψηφοφόρους που θέλουν το κόμμα τους στην εξουσία και απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

newsbeast.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.