ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέο αυστηρό μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα, βιαστείτε με την αξιολόγηση

austiro_munuma_soimple_16_1_16
Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί και να ολοκληρώσει γρήγορα... την αξιολόγηση, διεμήνυσε στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το ECOFIN στις Βρυξέλλες.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την επιθυμία του Βερολίνου ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στο τρίτο πρόγραμμα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαίωσε πως επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου.

«Είναι καλό ότι η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε προφανώς εκ νέου αυτό που είχε ήδη αποδεχθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ότι δηλαδή το ΔΝΤ βεβαίως πρέπει να συνεχίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα - αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, «στις οποίες θα μπορούσε να δοθεί η ερμηνεία ότι η Ελλάδα δεν ήθελε πλέον το ΔΝΤ», όπως είπε, δεν ήταν προς το συμφέρον της χώρας. «Προφανώς αυτή η συμβουλή έγινε κατανοητή στην Αθήνα και τώρα το ξεκαθάρισαν ρητά και για αυτό το ΔΝΤ θα κάνει ό,τι έχει πει. Και η σημερινή συνέντευξη της κυρίας Λαγκάρντ δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε ακόμη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Οσο για την παρουσία του Πολ Τόμσεν στο Βερολίνο, την ημέρα που ο Σόιμπλε συναντήθηκε με τον με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε το γεγονός ως σύμπτωση.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος «αργεί κάπως, αλλά πάντα έτσι συνέβαινε με την Ελλάδα», ωστόσο υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσει τις επόμενες μέρες με γρήγορους ρυθμούς, καθώς «έχουμε όλοι συμφέρον από το να καταφέρουμε αυτή τη διαδικασία κατά τρόπο ώστε να μην ζημιώσει την σταδιακή ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, για αυτό και «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης». Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει προτάσεις για το ασφαλιστικό αλλά αυτές θα πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά.

«Υπάρχει και το θέμα - συνδέεται με τις διοικήσεις των τραπεζών και με την διαμόρφωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων - της πορείας του εκσυγχρονισμού και της αποπολιτικοποίησης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.