ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εφυγε από τη ζωή η Καίτη Δρόσου

efige_apo_tin_zwi_i_drosou_4-2-16
Πέθανε, χθες το πρωί, στο Παρίσι, σε ηλικία 94 ετών, η Καίτη Δρόσου, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Άρη Αλεξάνδρου από το 1959.

Η Καίτη Δρόσου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» και είχε δημοσιεύσει τα δοκίμια «Ο αποστάτης Μαγιακόβσκι και η Οκτωβριανή Επανάσταση» (1990) και «Ιωσήφ Μπρόντσκι. 

Ο ποιητής και η Κα-Γκε-Μπε» (1988). Επίσης, είχε δημοσιεύσει το μυθιστόρημα «Αναμνήσεις από τα σπίτι των πεθαμένων κατά Κλωντ Σιμόν» ενώ είχε μεταφράσει ποιήματα του Βλαντιμίρ Μαγιακόβκι. 

Το 2008 κυκλοφόρησε ο τόμος «Τροχιές σε διασταύρωση» με τη φιλολογική φροντίδα της Λίζυς Τσιριμώκου, που έφερε στη δημοσιότητα τα δελτάρια του Γιάννη Ρίτσου προς την «αγαπημένη του Καιτούλα» από τόπους εξορίας (τη Λήμνο, τη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη), όπως και τα γράμματα του ποιητή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Πολλά στοιχεία για τη ζωή και τη δραστηριότητα του Άρη Αλεξάνδρου και της Καίτης Δρόσου στη Γαλλία και την Ελλάδα έχει καταθέσει ο Δημήτρης Ραυτόπουλος στη μελέτη του «Άρης: Ο εξόριστος» (2004).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.