ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Seat Ateca: Ισπανικός «ταύρος»

seat_ateca_ispanikos_tauros_27-2-16
Του Σπύρου Ρέκκα

Οπως η Toyota αξιοποιεί την Daihatsu, έτσι και η VW αναζητά τρόπους για να αναβαθμίσει περαιτέρω τη Seat.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας επενδύουν απίστευτα ποσά σε μάρκες που αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές και έχουν υψηλό δείκτη αξιοπιστίας. 

To 2016 θα είναι χρονιά-σταθμός για τη Seat, διότι η ισπανική μάρκα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην πιο αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά, στα SUV. 

Να θυμίσω ότι τα SUV το 2015 σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων(+24%) σε σχέση με το 2014, ξεπερνώντας τα supermini και τα μικρομεσαία.

Η μάρκα που έχει σημαία το Ibiza, πρόσθεσε στην γκάμα της το πρώτο της SUV, που φέρει την ονομασία Ateca. 

Οπως συνηθίζει, έδωσε και σε αυτό το μοντέλο την ονομασία μιας ισπανικής πόλης. Βρίσκεται στα δυτικά της Σαραγόσα, στην καρδιά της Ιβηρικής Χερσονήσου. 

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Εκθεση της Γενεύης (3-13 Μαρτίου) και αμέσως μετά αρχίζει το λανσάρισμα στην Ευρώπη. 

Στην Ελλάδα, λόγω των ιδιαίτερα στενών σχέσεων του Ομίλου Θ. Βασιλάκη με το εργοστάσιο, θα ξεκινήσει η διάθεσή του σύντομα, το καλοκαίρι.

Το Ateca είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, γιατί προέκυψε από τον συνδυασμό δύο διαφορικών φιλοσοφιών γύρω από την αυτοκίνηση. Η γερμανική άποψη παντρεύτηκε με την ισπανική θεώρηση και επιπλέον εισήλθε και το μεσογειακό ταπεραμέντο που «γλυκαίνει την ζωή μας».
 
Πολλά χαρακτηριστικά, όπως η τραπεζοειδής μάσκα, η πλαϊνή δυναμική γραμμή και η τριγωνική γραμμή των προβολέων, είναι τυπικά στοιχεία της εικόνας της μάρκας και παραπέμπουν στο Leon. 

Οι προαιρετικοί προβολείς full-LED προσδίδουν ακόμα μία χαρακτηριστική εμφάνιση στο εμπρός τμήμα, το οποίο ενισχύεται επιπλέον από τα τριγωνικά daytime lights. Τα welcome lights περιλαμβάνονται στη state-of-the-art τεχνολογία του. 

Μόλις ξεκλειδώσουν οι πόρτες, τα φώτα LED στους εξωτερικούς καθρέφτες φωτίζουν την περιοχή κοντά στις πόρτες, προβάλλοντας τη φιγούρα του αμαξώματος πάνω στο έδαφος.

Το εσωτερικό θυμίζει το Leon και έχει εναρμονιστεί με την εξωτερική σχεδίαση. Να τονίσω την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων καθώς και την καλή ορατότητα από όλες τις πλευρές. 

Το μήκους 4,36 μ. ισπανικό SUV προσφέρει την καλύτερη αξιοποίηση χώρου στην κατηγορία του. Εχει το μέγιστο εσωτερικό μήκος και χώρο αποσκευών 510 λίτρων (485 λίτρα στην έκδοση με τετρακίνηση).

Η εμπορική καριέρα του στην Ελλάδα έχει έναν ακόμη σημαντικό σύμμαχο, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Αναφέρομαι στον βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. με τεχνολογία TSI, ισχύος 115 ίππων. 

Το τρικύλινδρο μοτέρ που γνωρίσαμε και στο Leon, είναι το καλύτερο διαβατήριο για το όχημα ελεύθερου χρόνου που σέβεται την τσέπη μας και το περιβάλλον. Πλήρως εναρμονισμένο με την τάση που θέλει βενζινοκίνηση και χαμηλό κόστος χρήσης.

Επίσης διατίθενται και άλλα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ TSI βενζίνης και TDI πετρελαίου με απόδοση έως 190 PS. Κίνηση εμπρός ή τετρακίνηση, χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο DSG. 

Ολα τα μηχανικά μέρη προέρχονται από το τεχνολογικό τμήμα της VW και είναι προσαρμοσμένα στο νέο SUV με τη συμβολή των Ισπανών μηχανικών.

Ευρύ φάσμα συστημάτων υποβοήθησης, όπως το καινοτόμο traffic jam assist και το νέο Emergency Assist, καθώς και ένα πακέτο συστημάτων infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνη αφής 8 ιντσών και δυνατότητα συνδεσιμότητας Full Link. 

Τρία επίπεδα εξοπλισμού, νέα χρώματα και ποιότητα κατασκευής όπως τη θέλει ο αυστηρότερος κριτής, η VW.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.