ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Δήμος Κιλκίς ζητά Αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας στο Χέρσο

aposimforisi_sto_kentro_filoxenias_sto_xerso_zita_o_dimos_kilkis-29-3-16
Το θέμα της καθαριότητας στην Ειδομένη θέτει, με επιστολή του, στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης. 

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι οι ποσότητες των απορριμμάτων που εναποθέτονται στους ΧΥΤΑ Κιλκίς και Γιαννιτσών έχουν ξεπεράσει το 70 - 80% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο ενώ αυξάνεται το κόστος εναπόθεσης αλλά η καθαριότητα των χώρων του δήμου δεν είναι επαρκής, λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Γκουντενούδης επισημαίνει, ακόμη, ότι υπάρχει πρόβλημα ανεπάρκειας νερού στο χώρο της Νέας Καβάλας όπου φιλοξενούνται περίπου 3.000 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται παράπονα από τους κατοίκους της Νέας Καβάλας καθώς και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

Στις προτάσεις που διατυπώνει ο δήμαρχος περιλαμβάνονται η μεταφορά νερού από το όρος Πάϊκο στις δεξαμενές νερού του πρώην Δήμου Πολυκάστρου, η σύνδεση της περιοχής της Νέας Καβάλας με την δεξαμενή, με μεγαλύτερης διατομής αγωγό, για περισσότερη ποσότητα νερού και η κατασκευή φράχτη περιμετρικά του χώρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας για την καλύτερη ασφάλεια των κατοίκων και των προσφύγων στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κιλκίς γνωστοποίησε απόφαση - ψήφισμα του Δημοτικού του Συμβουλίου με την οποία ζητείται η άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου, όπου βρίσκονται 4.000 άνθρωποι.

"Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η άμεση αποσυμφόρηση του προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Μαζαράκη» στο Χέρσο Κιλκίς, και η σταδιακή εκκένωσή του, σε εύλογο χρονικό διάστημα, από τους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς ο μεγάλος αριθμός τους - περίπου 4000 - σε αντιστοιχία με τον υποπολλαπλάσιο αριθμό των μόνιμων κατοίκων του οικισμού (περίπου 800), αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για τη δική τους υγιεινή και ασφαλή διαβίωση, αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων. Βρέθηκαν ξαφνικά μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι αποκλεισμένοι στο ίδιο τους το χωριό, αφού σχεδόν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ασφυκτικά κατειλημμένοι από πρόσφυγες. Επίσης επιβάλλεται να αποτραπεί κάθε σκέψη ή πρόθεση για προώθηση νέων φιλοξενουμένων από την περιοχή είτε της Ειδομένης, είτε από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας προς το Χέρσο, αφού ήδη ο αριθμός των φιλοξενουμένων καταγεγραμμένων προσφύγων στο Νομό Κιλκίς είναι τεράστιος σε αναλογία με τον αριθμό των προσφύγων σε ολόκληρη την υπόλοιπη χώρα" αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα. 

Ο Δήμος Κιλκίς ζητά, επιπλέον, την παραμονή του στρατού στο χώρο φιλοξενίας, την ύπαρξη δέσμευσης για μη κατασκευή οποιασδήποτε σταθερής δομής στο συγκεκριμένο χώρο, που θα οδηγήσει σε μακροχρόνια διαμονή μεγάλου και μη διαχειρίσιμου αριθμού φιλοξενουμένων, δίπλα σε οικισμούς και την ενίσχυση των δομών αστυνόμευσης, καθαριότητας και υγιεινής.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.