ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο με εκατοντάδες πρόσφυγες

mesogeios_nautiki_tragwdia-18-4-16
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών ανοικτά της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων ανοικτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αυτός είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος ώστε η Ευρώπη να δεσμευθεί ότι δεν θα υψώνει τοίχους», είπε.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης στη Ρώμη ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει με περισυλλογή «μία νέα τραγωδία στη Μεσόγειο κατά την οποία φαίνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», είπε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που δεν έχουν διασταυρωθεί, μέχρι και 400 άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα όταν ανατράπηκαν τα σκάφη που τους μετέφεραν στην Ευρώπη. Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τις πληροφορίες αυτές.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.