ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι συγκλονιστικές στιγμές από το οδοιπορικό του Ποντίφικα στη Λέσβο


sigkolonistikes_stigmes_tou_pontifika-16-4-16
Θερμής υποδοχής από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περίμεναν υπομονετικά από το πρωί στο hot spot της Μόριας έτυχε ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που είχαν στο πλάι τους και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν περισσότερο από 10 λεπτά για να διανύσουν μία πολύ μικρή απόσταση κι αυτό καθώς οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν σταμάτησαν λεπτό να χαιρετούν και να συνομιλούν με ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που υποκλίθηκαν και φίλησαν το χέρι του Ποντίφικα, ενώ ένας εξ αυτών χαιρέτησε στρατιωτικά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.



Ξεχωριστή στιγμή από την επίσκεψη των θρησκευτικών ηγετών στον καταυλισμό όταν τόσο ο Πάπας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης πήραν στην αγκαλιά τους ένα προσφυγόπουλο. 

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος ύψωσε το παιδί σαν το ξαναβαφτίζει, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος το φίλησε στο μάγουλο! Λίγο αργότερα μία γυναίκα έδωσε γραπτό μήνυμα στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

sigkolonistikes_stigmes_tou_pontifika-1

Η κορυφαία στιγμή στην επίσκεψη των θρησκευτικών ηγετών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε στηθεί στον καταυλισμό της Μόριας ήταν όταν ένας από τους πρόσφυγες με δάκρυα στα μάτια γονάτισε μπροστά στον Πάπα, τον ασπάστηκε και ζήτησε να τον ευλογήσει.



Λίγο αργότερα βγαίνοντας από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γυναίκα κατάφερε και έσπασε τον αστυνομικό κλοιό κρατώντας στα χέρια της και επιδεικνύοντας τον σταυρό που είχε στο λαιμό. Μόλις αντίκρισε τον Πάπα ξέσπασε σε κλάματα.



Τσίπρας: Ο Πάπας ανέδειξε την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.