ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

epidinosi_kairou-19-5-16
Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, με βροχές αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και τοπικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά, ιδιαίτερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν οι Κυκλάδες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες αργά το βράδυ, η Κρήτη όπου θα βρέξει αργά το βράδυ στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα όπου βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ στα βορειότερα τμήματα. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 22, με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές έως ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες οι εντάσεις τους στα κεντρικά και νότια πελάγη θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί, ενώ τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, για να επιδεινωθεί εκ νέου το βράδυ με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας κατά περιόδους μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

meteo.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.