ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ντάισελμπλουμ: Στις 24 Μαΐου η συζήτηση για το χρέος

ntaiselmpoum_24_maiou_sizitisi_gia_to_xreos-9-5-16
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Νέα λεπτομερέστερη συζήτηση για το ελληνικό χρέος στο τακτικό Εurogroup στις 24 Μαΐου, αναμένει ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες. 

Ο πρόεδρος του Εurogroup έκανε λόγο για μια πρώτη συζήτηση “για το πως θα γίνει, το αν χρειάζεται, το πότε χρειάζεται”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Εurogroup έδωσε έμφαση στην ενημέρωση που θα γίνει στους υπουργούς από την τρόικα και το EWG σε σχέση με τη νέα βελτιωμένη πρόταση για τη λήψη των εφεδρικών μέτρων για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος. 

Ανέφερε ότι οι θεσμοί την έλαβαν από τον κ.Τσακαλώτο χθες και σήμερα θα αναλύσουν στους υπουργούς την αποτελεσματικότητά της. “Δεν αναμένω τελική απόφαση σήμερα”, τόνισε.

Σε σχέση με τη δόση ανέφερε ότι και αυτή και το χρέος είναι θέματα που θα κλείσουν “την επόμενη εβδομάδα ή εβδομάδες”.

Παρομοίως τοποθετήθηκε τόσο ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών Χανς Γκέρντ Σέλιγκ, όσο και αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν πριν από την είσοδό τους στο eurogroup επεσήμαναν ότι το κλειδί για την συμφωνία είναι ο μηχανισμός των εφεδρικών μέτρων και ο βαθμός αυτοματισμού του.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.