ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καμμένος:Το αεροσκάφος έπεσε στα 9.000 πόδια και μετά χάθηκε

kamenos_gia_ptosi_airbus-19-5-16
Τη συνδρομή φίλων και συμμάχων χωρών που διαθέτουν δορυφόρο στην ανατολική Μεσόγειο ζήτησε η Ελλάδα για την πιθανότητα να έχει ληφθεί εικόνα που να βοηθήσει τις αρχές της Αιγύπτου και της Ελλάδας να λύσουν το μυστήριο με την εξαφάνιση του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών που αγνοείται από τις 3:37 το πρωί, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια και είχε εισέλθει στο FIR Αιγύπτου 5-10 μίλια νότια του σημείου Κόμπι - σημείο εξόδου του FIR Αθηνών. 

Τότε το αεροσκάφος κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες πραγματοποίησε έκανε στροφή 90 μοιρών αριστερά και στη συνέχεια στροφή 360 μοιρών δεξιά με καθοδική πορεία πέφτοντας στα 15.000 και στα 10.000 μίλια οπότε χάθηκε από τα ραντάρ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης. Άμεσα απογειώθηκε ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και από την Αστυπάλαια απέπλευσε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού Νικηφόρος Φωκάς.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο σημείο πέριξ του οποίου εμφανίζεται το αεροσκάφος να χάθηκε από τα ραντάρ. Ο χώρος των ερευνών εκτείνεται σε απόσταση 40 μιλίων από το συγκεκριμένο σημείο και υπάρχει πιθανότητα να επεκταθούν περαιτέρω. Στην περιοχή πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως μποφόρ, που καθιστούν δύσκολη την έρευνα από αέρος, καίτοι το C-130 πετά σε ύψος μικρότερο των 5.000 ποδιών.

Στο πλαίσιο των ερευνών διερευνάται μέσα από τις επίσημες πηγές η πληροφορία για στίγμα του αεροσκάφους μετά την εξαφάνιση του.



Η Ελλάδα αποδέχθηκε τη συμμετοχή στις έρευνες ενός γαλλικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας FALCON και ενός αμερικανικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας Ρ-3C Orion, ενώ η Αίγυπτος συμμετέχει με ένα αεροσκάφος C-130 και δύο 2 F-16.


Τις πρωινές ώρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογο του στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις έρευνες παρέχοντας κάθε υποστήριξη προς τη φίλη χώρα.

Περαιτέρω το υποβρύχιο Ματρώζος -καίτοι βρίσκεται στη ΝΑΤΟική επιχείρηση active endeavour, 100 μίλια μακρύτερα από την περιοχή των ερευνών, έχει λάβει εντολή να κινηθεί προς το σημείο εφόσον απαιτηθεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ετοιμότητα αεροσκαφών F-16 από την Κρήτη.

Στην Κάρπαθο έχουν μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της πολεμικής Αεροπορίας και ένα Σικορσκι του Πολεμικού Ναυτικού για την πιθανότητα επιχείρησης περισυλλογής.

Τις έρευνες συντονίζει ένα ελληνικό αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι δεν υπάρχουν εκτιμήσεις. 

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από ένα ασφαλές αεροδρόμιο στη Γαλλία, ενώ η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνδράμει στη διερεύνηση που θα διεξάγουν αργότερα οι αρμόδιες αρχές της Αιγύπτου, πρόσθεσε.

Κατά την πτήση του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών πετούσαν μόνο 4 πολιτικά αεροσκάφη σε πολύ μακρινή απόσταση.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη εμπλοκή της Τουρκίας ο ΥΠΕΘΑ περιορίσθηκε να πει ότι δεν ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη χώρα. Δεν ασχολούμαι.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.