ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παππάς: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται ως αξιόπιστος οικονομικός εταίρος

pappas_i_ellada_anabathmizete-12-5-16
Οι τελευταίες εξελίξεις, αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, η οποία είναι σε θέση πλέον να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Στέφαν Σέλιγκ, κατά την σημερινή συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο Αμερικανός υφυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας για τις θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, η οποία όχι απλά επιτυγχάνει αλλά υπερβαίνει τους στόχους.

Από ελληνικής πλευράς, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναλύθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης σχετικά με το χρέος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο ώστε άμεσα να εκταμιευθεί χρηματοδότηση η οποία δεν θα καλύψει απλά τις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα είναι σημαντικά υψηλότερη ώστε να κατευθυνθεί και σε μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενισχύοντας άμεσα και καίρια τη ρευστότητα στην αγορά.


Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές εταιρείες (ληξιπρόθεσμες οφειλές, νοσοκομειακό claw back, τιμολογήσεις και πατέντες).

Τετ α τετ με Νούλαντ 

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην κ. Νούλαντ τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές για την επόμενη περίοδο, μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίστηκε από την αμερικανική πλευρά η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε., αλλά και της ενεργούς της συμβολής στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ενεργειακής συνεργασίας.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.