ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τροπολογία «βόμβα» για τον εξορθολογισμό χρήσεων γης

tropologia_bomba-22-5-16
Τον επανασχεδιασμό χρήσεων γης προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο πλαίσιο διαβίωσης και αναγκών προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα η κυβέρνηση έχει εντάξει στο σχέδιο νόμου (Επείγουσες Διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις) τροπολογία με την οποία καταργείται το Κεφάλαιο Β’ του νόμου 4269/14 (Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση - Βιώσιμη ανάπτυξη) , με σκοπό τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις χρήσεις γης μέσω έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος (προβλέπεται στο άρθρο 15 του Ν. 1561/1985).

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά καταργεί το νόμο ο οποίος έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 2 χρόνια για τις χρήσεις γης, ώστε να προχωρήσουν μεγάλες επενδύσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνο. 

Η ψήφιση αυτής της τροπολογίας κινδυνεύει να θέσει σε αμφισβήτηση όλα όσα έργα έχουν λάβει τέτοιες άδειες και έχουν προχωρήσει με το πρότερο καθεστώς, ειδικά μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες μεγάλες καθυστερήσεις. 


ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.