ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Σύντομα η έκδοση Ευρωπαϊκης Κάρτας Αναπηρίας

sintoma_ekdosi_europaiki_karta_anapirias-1-6-16
Ένα βήμα κοντά βρίσκεται η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας που θα διασφαλίζει τα...
δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που εγκρίθηκε, οδεύει προς ολοκλήρωση μετά από τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015 για παροχή οικονομικής στήριξης προς την Κύπρο, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης) και του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (ΤΚΕΑΑ) του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει 18 μήνες, από τον Φεβρουάριο 2016 μέχρι και τον Ιούλιο 2017, και το κόστος του εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στις 122 χιλιάδες ευρώ, του οποίου το 80% θα καλυφθεί με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Το υπόλοιπο 20% θα αποτελεί δημοσία δαπάνη και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό 2016-2017 του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Η Κάρτα αποσκοπεί στη διασφάλιση της αμοιβαίας αναγνώρισης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες στα κράτη μέλη της ΕΕ στους τομείς του τουρισμού και πολιτισμού, παρέχοντας προς αυτά την αναγνώριση του καθεστώτος τους όταν ταξιδεύουν στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι χώρες που εγκρίθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πέραν της Κύπρου, είναι το Βέλγιο, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Σλοβενία και η Ρουμανία.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία της ΕΕ και εκφράζει την ετοιμότητά του να συνεισφέρει έμπρακτα σε μια προσπάθεια που διασφαλίζει τον σεβασμό της ελεύθερης διακίνησης, καθώς και το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως και ενεργά στην κοινωνία και επί ίσοις όροις με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, κάτι το οποίο άλλωστε αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:cytoday.eu
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.