ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πάει Σακραμέντο, φέρνει σέντερ

pai_sakramento_ferni_senter
Το πρώτο ερώτημα απαντήθηκε. Ο Γιώργος Παπαγιάννης όχι μόνο επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ, αλλά κατέληξε και πολύ ψηλά. Στο νούμερο 13, την υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ σε αυτή τη διαδικασία Έλληνας καλαθοσφαιριστής. 

Το επόμενο ερώτημα είναι πλέον εύλογο: θα παίξει από φέτος στο ΝΒΑ ή θα μείνει για κάποιο διάστημα ακόμα στην Ευρώπη για να «ψηθεί».Τα δεδομένα είναι τα εξής: α) Ο Παπαγιάννης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. β) Ο Παπαγιάννης είναι lottery pick, τα οποία στις ΗΠΑ τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης. γ) Οι Σακραμέντο Κινγκς, που έχουν πλέον τα δικαιώματά του, διαθέτουν στη θέση του σέντερ άλλους τρεις πολύ καλούς παίκτες. Τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, τον Κώστα Κουφό και τον Ουίλ Κόλεϊ-Στάιν, τον οποίον επέλεξαν πέρυσι στο νούμερο 6 του ντραφτ.

Όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους στην τελική απόφαση. Τόσο του Έλληνα σέντερ όσο και των Κινγκς. Όμως το πιο πιθανό είναι ότι ο Παπαγιάννης θα κάνει από φέτος το μεγάλο βήμα και θα παίξει στο ΝΒΑ. Για έναν πολύ απλό λόγο: επειδή επιλέχθηκε στο νούμερο 13!

Όπως είπε στο Pamesports.gr άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά πώς σκέφτονται οι ομάδες του ΝΒΑ όταν πρόκειται να αποφασίσουν ποιους παίκτες θα πάρουν στο ντραφτ, το μεγάλο δίλημμα στην περίπτωση του Παπαγιάννη δεν αφορούσε τα προσόντα του και τις προοπτικές εξέλιξής του. Γι' αυτά δεν είχαν καμία αμφιβολία, όλοι όσοι τον είχαν δει - και ήταν πολλοί αυτοί. Όλοι ήταν σίγουροι πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο με φοβερά περιθώρια εξέλιξης, ένα πραγματικό κελεπούρι του ντραφτ.

Ο προβληματισμός εντοπιζόταν στην πιθανότητα να επιλεγεί ο νεαρός ψηλά στο ντραφτ και στη συνέχεια να αποφασίσει να μείνει στην Ευρώπη, κανοντας ενδεχομένως χρήση της επιλογής του ώστε να παίξει περισσότερο εκεί και να βγάλει περισσότερα χρήματα. Εχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν κι αυτό έκανε τις ομάδες του ΝΒΑ επιφυλακτικές. 

Διότι η ομάδα που επιλέγει ψηλά στο ντραφτ, ειδικά μέσα στα πρώτα 14 picks (τα λεγόμενα lottery picks), συνήθως έχει ανάγκη τον παίκτη και θέλει να τον χρησιμοποιήσει άμεσα.Το γεγονός λοιπόν ότι ο Παπαγιάννης βρέθηκε τελικά στο νούμερο 13, σημαίνει ότι, εκτός από την εξαιρετική εικόνα που εμφάνισε στις ατομικές προπονήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, πιθανότατα έδωσε και τη διαβεβαίωση πως θα παίξει από τώρα στο ΝΒΑ. 



Άλλωστε και ο ατζέντης του, Μάριος Ολύμπιος, υπαινίχθηκε κάτι τέτοιο μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM:«Δεν έχω μιλήσει με τον Παναθηναϊκό. Καλύτερα να μιλήσω πρώτα με τον Παναθηναϊκό. Όταν ένας παίκτης γίνεται τόσο ψηλά επιλογή στο ντραφτ, το πιθανότερο είναι να τον κρατήσουν οι Κινγκς. Αυτό είναι εκτίμηση, θα το δούμε προσεχώς», δήλωσε.

Σε αναζήτηση σέντερ, σενάριο για Βουγιούκα

Αν τελικά οι Κινγκς αποφασίσουν να πάρουν από τώρα τον Παπαγιάννη (που σημαίνει ότι θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν με τους άλλους τρεις καλούς σέντερ που διαθέτουν, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας ανταλλαγής) και ο Παπαγιάννης αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα αυτό το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποζημιωθεί. 

Το συμβόλαιό του με τον νεαρό περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ (το επονομαζόμενο NBA out) ύψους 500.000 δολαρίων, το οποίο βρίσκεται μέσα στο όριο των χρημάτων που μπορούν, βάσει κανονισμού, οι ομάδες του ΝΒΑ να καταβάλουν για να πάρουν έναν παίκτη από άλλο πρωτάθλημα. 

Άρα αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.Πρόβλημα αντιθέτως θα αντιμετωπίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης, που υπολόγιζε ότι ο Παπαγιάννης θα είχε βασικό ρόλο φέτος στην ομάδα. Και θα πρέπει τώρα να ψάξει στην αγορά για δύο σέντερ και όχι για έναν, ΄όπως έκανε μέχρι τώρα. Ίσως μάλιστα η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Κρις Σίνγκλετον να είχε σχέση και με το θέμα Παπαγιάννη.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.