ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με «υπογραφή» ISIS το μακελειό στο Ορλάντο

me_upografi_isis_to_makelio_tou_orlanto-12-6-16
Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Φρίκη στο Ορλάντο: 50 οι νεκροί 
Οι νεκροί από την επίθεση σε ναϊκλάμπ του Ορλάντο ξεπερνούν τους 50 και οι τραυματίες τους 53, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης
.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν ακόμη πτώματα μέσα στο νυχτερινό κέντρο και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών μετά από επιχείρηση ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. 

Οι αρχές της χώρας ερευνούν το ενδεχόμενο να είχε διασυνδέσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.


Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση.

«Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόρινα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια «βρόμικη» επίθεση.
 
Ο ίδιος σημείωσε ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Ομπάμα ζήτησε συνεχή ενημέρωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια» στις τοπικές αρχές.

«Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση όσο το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Δείτε τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες για το μακελειό στο Ορλάντο



real.gr

Μαρτυρίες – σοκ από τη σφαγή στο κλαμπ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.