ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έλεγε ψέματα ότι ήταν στο Άουσβιτς αλλά είχε λόγο...

elege_psemata_oti_itan_st_aousbits
Ένας άντρας από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ απολογείται για τα δημόσια ψέματα που έλεγε επί πολλά έτη, ισχυιζόμενος ότι ήταν ένας από...
τους κρατούμενους του Άουσβιτς, που επέζησαν.

Ο 86χρονος Ζόζεφ Χιρτ, έβγαζε δημόσιους λόγους για χρόνια, μιλώντας για τις υποτιθέμενες εμπειρίες και τις μάχες της οικογένειάς του στην Πολωνία και το Βελιγράδι. Διαμήνυε πως είχε συλληφθεί σε μια μάχη από τους Ναζί και είχε σταλεί στο Άουσβιτς. Εκεί, έλεγε πως είχε γνωρίσει και τον Γερμανό γιατρό του στρατοπέδου, Γιόζεφ Μένγκελε. Τελείωνε πάντα την ιστορία του διηγούμενος πώς είχε δραπετεύσει από τον ηλεκτρικό φράχτη του στρατοπέδου, αναφέρει η Guardian.

Σε επιστολή που έστειλε στην τοπική εφημερίδα LNP, αναφέρει:

Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσα από τα ψέματά μου. Δεν ήμουν ποτέ κρατούμενος στο Άουσβιτς. Δεν έλαβα μέρος σε όλα τα τρομακτικά γεγονότα που συνέβησαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Λυπάμαι ειλικρινά, για όλα.

Στο γράμμα του, δικαιολογεί τα «παραμύθια» αναφερόμενος στο ότι οδηγήθηκε να πει αυτές τις ιστορίες επειδή φοβόταν πως θα χαθούν οι μνήμες του πολέμου. Ο ίδιος πλέον ζει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, όπου μετακόμισε μετά το τέλος του πολέμου. 

Σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως το Άουσβιτς είναι σήμερα μουσείο και χώρος επίσκεψης, όπου τουρίστες το επισκέπτονται, γελούν και κάνουν αστεία για την "προπαγάνδα του Χίτλερ". Για αυτό θέλησε να αναζωπυρώσει όλες τις μνήμες και τα γεγονότα του πολέμου σε όλο τον κόσμο. 

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, ένας ιστορικός από τη Νέα Υόρκη, ο Άντριου Ρέιντ έγραψε μια αναφορά όπου έλεγε πως πολλά σημεία της ιστορίας του Χιρτ φαινόντουσαν θολά. Μετά από έρευνα, ανακάλυψε πως δεν υπήρχε ηλεκτρικός φράχτης την περίοδο που ισχυρίστηκε πως είχε συλληφθεί. Επίσης, τα ονόματα των κρατουμένων στο Άουσβιτς είναι δημόσια, και δεν υπήρχε κανένας φάκελος με το όνομα του Χιρτ.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην επιστολή, είχε κάνει τατουάζ στο αριστερό χέρι, τον κωδικό που είχε ένας από τους κρατουμένους του Άουσβιτς, ο Πρίμο Λέβι (Promo Levi).


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.