ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βέλγιο: Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε έναν από τους δύο συλληφθέντες

atigories_gia_apopira_dolofonias_sto_belgio
Η κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης απαγγέλθηκε σε βάρος 33χρονου που συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του

Oι βελγικές αρχές απήγγειλαν σε έναν άνδρα την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας στο πλαίσιο μιας τρομοκρατικής επίθεσης και άφησαν ελεύθερο τον αδελφό του, αφού διεξήγαγαν ελέγχους σε πολλά σπίτια χθες το βράδυ, γνωστοποίησαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει καμία σύνδεση του συλληφθέντα με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών της 22ας Μαρτίου, στις οποίες σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, επισήμανε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.

Ο Νουρεντίν Χ., 33 ετών, συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του Χάμζα Χ. καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια τρομοκρατική επίθεση σε κάποια περιοχή του Βελγίου.

Ένας δικαστής σήμερα άσκησε δίωξη στον Νουρεντίν για απόπειρα διάπραξης μιας τρομοκρατικής δολοφονίας και συμμετοχής στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και παρέτεινε την κράτησή του.

Στον αδελφό του δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αποφυλακίστηκε.
Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα είχε νωρίτερα επισημάνει ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν ότι υπήρχαν σχέδια που προέβλεπαν τη διάπραξη μιας επίθεσης σε κάποια περιοχή της χώρας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου RTBF μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο Νουρεντίν είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν άλλα πρόσωπα να ταξιδέψουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο και είχε πρόσφατα ταξιδέψει ο ίδιος σε χώρες της Ευρώπης, έχοντας αποκτήσει επαφές και στη Γαλλία. 

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο αναζητούσε όπλα, στοιχείο που οδήγησε τις βελγικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.