ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο

dilosi_bitsa_dimitri
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην...
εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη, ανέφερε τα παρακάτω:

Για την παράδοση του τουρκικού ελικοπτέρου στις τουρκικές αρχές:

Έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Τα πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις εξελίσσονται γρήγορα, εφόσον υπάρχει το σχετικό αίτημα. Δεν είχαμε λόγο να κρατάμε το ελικόπτερο. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν εμπλέκεται.

Για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος:

Αυτό που θα πρέπει να εφαρμοστεί, είναι το ελληνικό και το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Απ' ότι γνωρίζω σε λίγη ώρα θα εξεταστεί, σε πρώτο βαθμό, το αίτημα χορήγησης ασύλου αλλά πρέπει να πω, ότι το επιχείρημα υπέρ της έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας, είναι αρκετά ισχυρό, θα έλεγα πολύ ισχυρό. Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και ότι υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, είναι ένα ισχυρό επιχείρημα. Αρά αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή: θα εξεταστεί (το αίτημα χορήγησης ασύλου) σε πρώτο βαθμό, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά θα αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης.

Σαν κυβέρνηση βλέπουμε τα πράγματα πολιτικά αλλά αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.