ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βιβλική καταστροφή στην βόρεια Εύβοια - Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

bibliki katastrofi stin boreia euboia
Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 50.000 στρέμματα πευκοδάσους. 

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, τονίζοντας πως το φετινό καλοκαίρι χάθηκε, ενώ για ολική καταστροφή μιλούν οι ρητινοκαλλιεργητές ζητώντας την βοήθεια του κράτους.

Την ίδια ώρα, για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να κατασβέσουν τα τελευταία πύρινα μέτωπα που καίνε ακόμα στην βόρεια Εύβοια. 

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις είναι μικρές. Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

1R

Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

2#

3Z

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Λίμνη 

Επίσημα από το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας τέθηκε υπό έλεγχο ενώ αντιθέτως η φωτιά είχε αναζωπυρωθεί σε δύο σημεία. Στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη.Οι πύρινες φλόγες πέρασαν μία ανάσα από το μοναστήρι, το οποίο ωστόσο έχει εκκενωθεί από το Σάββατο. 

Συνεργεία του δήμου και εθελοντές δημιούργησαν δύο αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού. 

4Q

5R

6Q

Τόσκας: Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μάς ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές» τόνισε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε χθεσινές δηλώσεις του από τη Λίμνη Ευβοίας. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.