ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σύσκεψη στη Χερσόνησο υπό τον Π.Κουρουμπλή… εν μέσω αντιδράσεων και παραπόνων

siskepsi stin xersoniso me ton kouroumpli
Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει από χθες οπότε και πραγματοποιήθηκε...
η σύσκεψη για το προσφυγικό ζήτημα στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλα, του Περιφερειάρχη Κρήτης και των δημάρχων των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, στην οποία αποφασίστηκε ότι και η Κρήτη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προφυγικού ζητήματος της χώρας μας, δημιουργώντας τέσσερα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στους τέσσερις νομούς του νησιού, οι αντιδράσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Οι αντιδράσεις εκπροσώπων του κοινοβουλίου αφορούσαν στη μη πρόσκληση κι άλλων τοπικών φορέων στη σύσκεψη, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη κίνηση.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή, που βρίσκεται στο νησί μας και αυτήν την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χερσονήσου.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετέχουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης,ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουπλής, ο ίδιος απέστειλε πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές και σε τοπικούς παράγοντες, αλλά όπως φαίνεται δεν ανταποκρίθηκε κανείς.

Η σύσκεψη υπό τον υπουργό αφορά κυρίως ζητήματα που αφορούν στην περιοχή της Χερσονήσου, ενώ αύριο Σάββατο ο κ. Κουρουπλής θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων.

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη στη Χερσόνησο, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, εξηγώντας τους λόγους, που δε συμμετέχει.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Κληθήκαμε στη Χερσόνησο σήμερα, σε συνάντηση, χωρίς προσδιορισμένη θεματολογία και αντικείμενο, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο σας, ενώ λίγες ώρες πριν, ο αναπληρωτής σας, αρμόδιος για το μεταναστευτικό, κ. Μουζάλας συσκέφτηκε εν κρυπτώ με έναν (1) εκ των δεκαέξι (16) βουλευτών της Κρήτης και τέσσερις (4) από τους εικοσιτέσσερις (24) Δημάρχους για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νησί.

Με αυτή την πρακτική σας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει πιστή στην κεντρική γραμμή της, να μην σέβεται τους θεσμούς, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, να αποφασίζει και να διατάσσει ερήμην των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Προφανώς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, σε μια συνάντηση χωρίς θέμα, αυτήν την πρακτική, την οποία καταγγέλλουμε σε όλους τους πολίτες, ενώ για την ουσία των κυβερνητικών αποφάσεων θα ασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και των πολιτικών παρεμβάσεων. Καλό τριήμερο…».

Στο μεταξύ φανερή είναι η ενόχληση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού σχετικά με τις αντιδράσεις, που εκφράστηκαν για τη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια.


cretapost.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.