ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αφγανιστάν: Ταξιδιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτα

afganistan taxidiotes traumatistikan apo rouketa
Ξένοι τουρίστες η εθνικότητα των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί, τραυματίστηκαν σήμερα στο δυτικό Αφγανιστάν από ρουκέτα που έπληξε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, μια επίθεση που αποδίδεται στους Ταλιμπάν, σύμφωνα με επίσημες πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Πέντε ξένοι τουρίστες και ο οδηγός τους τραυματίστηκαν σε ενέδρα που έστησαν οι Ταλιμπάν" στον δρόμο που ενώνει την επαρχία Μπαμιάν με την επαρχία Χεράτ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, τον Νατζιμπουλάχ Νατζίμπι.

"Το όχημά τους επλήγη από πυρά ρουκέτας των Ταλιμπάν, οι πέντε τουρίστες κατάφεραν να εξέλθουν από το όχημα και τραυματίστηκαν ελαφρά. Βρίσκονται τώρα καθ΄οδόν προς τη Χεράτ", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Χεράτ, Τζιλάνι Φαρχάντ, οι τουρίστες ταξίδευαν σε αυτοκινητοπομπή υπό την προστασία του αφγανικού στρατού που ανταπέδωσε τα πυρά.

"Πολλοί Ταλιμπάν σκοτώθηκαν", είπε.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Σίστ-ε-Σαρίφ, στην ορεινή απομονωμένη επαρχία Γκορ (κεντρικό Αφγανιστάν) στη μέση της απόστασης ανάμεσα στην Μπαμιάν και τη Χεράτ, δύο επαρχίες πλούσιες σε ιστορικά μνημεία και σχετικά ήσυχες.

Αντίθετα σε πολλές περιοχές της Γκορ σημειώνονται συγκρούσεις.

Τα οδικά ταξίδια θεωρούνται όλο και πιο επικίνδυνα στο Αφγανιστάν, όπου οι επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών αυξάνονται κυρίως στον βορρά, στον νότο και στα ανατολικά της χώρας όπου σημειώνονται επίσης συγκρούσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.