ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνελήφθη Ελληνίδα στο Τσεσμέ με 33 κιλά ηρωίνη

silipsis-me-30-kila-iroini
Με 33 κιλά ηρωίνη συνελήφθη μία Ελληνίδα από τις τουρκικές Αρχές στο Τσεσμέ.

Η σύλληψη, που γνωστοποιήθηκε χθες, έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 30 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου, στο τελωνείο του Τσεσμέ, των επιβατών του πλοίου της γραμμής προς Χίο.


Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι της Στρατοχωροφυλακής -η οποία έχει ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στα λιμάνια εξόδου της δυτικής Τουρκίας προκειμένου να μη διαφύγουν από τη χώρα οι χαρακτηριζόμενοι ως αντικαθεστωτικοί Τούρκοι πολίτες- έδωσαν σήμα για την ύπαρξη ύποπτων αποσκευών σε αυτοκίνητο πολυτελείας με ελληνικές πινακίδες προερχόμενες από τη Θεσσαλονίκη.

Οι στρατοχωροφύλακες ψάχνοντας διαπίστωσαν την ύπαρξη μιας κρύπτης στο πίσω μέρος του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, την οποία έσπασαν, για να διαπιστώσουν ότι μέσα κρυβόταν σε πακέτα η εν λόγω ποσότητα ηρωίνης. Όπως είναι φυσικό, συνελήφθη αμέσως η Ελληνίδα οδηγός του οχήματος, κάτοχος δύο διαβατηρίων (ενός ελληνικού και ενός ρωσικού).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το πολυτελές αυτοκίνητο εισήλθε στην Τουρκία από το τελωνείο των Κήπων στις 20 Αυγούστου και κινήθηκε στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Εννέα μέρες μετά κινήθηκε παραλιακά προς το Τσεσμέ, απ' όπου προσπάθησε να περάσει στη Χίο.

Η τρίτη περίπτωση

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που αποκαλύπτεται μία τέτοια υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης με τα πλοία της γραμμής από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στις 4 Αυγούστου με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής είχε βρεθεί σε κρύπτη άλλου αυτοκινήτου πολυτελείας με Έλληνα οδηγό ποσότητα ηρωίνης βάρους 50 κιλών. Το όχημα είχε ελεγχθεί όταν ο οδηγός του προσπάθησε να το επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής Αϊβαλί-Μυτιλήνη.

Δύο μέρες μετά, στις 6 Αυγούστου, ακόμη μία μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 16,861 κιλών, εντόπισε ο σκύλος-ανιχνευτής του τελωνείου της Μυτιλήνης σε αυτοκίνητο πολυτελείας Έλληνα επιβάτη του πλοίου της γραμμής Αϊβαλί-Μυτιλήνη.

Συνολικά δηλαδή μέσα σε έναν μήνα, σε τρεις περιπτώσεις, Έλληνες διακινητές με αυτοκίνητα πολυτελείας προσπάθησαν να περάσουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου με πλοία της γραμμής σχεδόν 100 κιλά ηρωίνη.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.