ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έντονο ενδιαφέρον Βερολίνου για επιτυχή κατάληξη στο Κυπριακό

endiaferon-gia-kipriako
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις τριμερείς συνεργασίες που αναπτύσσει η Λευκωσία, ενημέρωσε ο...
Πρόεδρος Αναστασιάδης τους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες βράδυ στο Βερολίνο, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Γερμανία, το ενδιαφέρον του Βερολίνου για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, έχει εκδηλωθεί με κάθε ευκαιρία το τελευταίο χρονικό διάστημα και από την ίδια την Καγκελάριο.

Η Γερμανική διπλωματία είπε, θεωρεί ότι σήμερα παρουσιάζεται μια ιστορική ευκαιρία για την επανένωση του νησιού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των Ευρωπαίων ηγετών ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση του βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εξέταση τρόπων αντιμετώπισης ενδεχόμενων επιπτώσεων λόγω του Brexit.

Επιδίωξη των Ευρωπαίων ηγετών είναι η βελτίωση της λειτουργίας της Ένωσης και η ενίσχυση των πολιτικών ειδικότερα σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, και την στήριξη της νεολαίας.

Στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν επίσης θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το μεταναστευτικό.

euractiv.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like.Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.