ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αλέξης Χαρίτσης: 10 δισ. ευρώ στην αγορά από ΕΣΠΑ και εξόφληση οφειλών σε ιδιώτες

xaritsis-alexis
Πάνω από 10 δισ. ευρώ αναμένεται να «πέσουν» συνολικά στην αγορά, εντός του 2016, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση...

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ο κ. Χαρίτσης είπε ότι εξ΄αυτών, τα 6,75 δισ. ευρώ θα προέρχονται από την πλήρη εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ ακόμη 3,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ισχυρή ένεση ρευστότητας», ενώ πρόσθεσε ότι στην αγορά θα «πέσει» ακόμη 1 δισ. ευρώ από τη δημιουργία τριών νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ποσόν του 1 δισ. θα πολλαπλασιαστεί με τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ακολουθήσουν δύο ακόμη σημαντικά εργαλεία, το νέο Ταμείο Υποδομών και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «όλα τα προγράμματα του αναπτυξιακού και κοινωνικού πυλώνα θέτουν στο επίκεντρο τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων».

Έως το τέλος του 2016, πρόσθεσε, θα εκδοθούν προσκλήσεις, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο 50% των κονδυλίων, τοποθετώντας την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών – μελών.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.