ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκλογές ΗΠΑ - Δημοσκόπηση: Η Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της

klinton-tramp
Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ διευρύνθηκε στις 6 εκατοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την τακτική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων χθες Παρασκευή και η οποία κατέδειξε επίσης ότι το ποσοστό του Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση μεταξύ των γυναικών.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 21η ως την 27η Οκτωβρίου, κατέγραψε ότι το 42% των προσώπων που είτε ψήφισαν ήδη, είτε σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 36% τον Τραμπ. Το προβάδισμα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα ήταν 4 εκατοστιαίες μονάδες.

Η έρευνα διεξήχθη πριν η εκστρατεία της Κλίντον δεχθεί πλήγμα χθες, όταν το ομοσπονδιακό γραφείο έρευνας (FBI) ανακοίνωσε πως εξετάζει κι άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη χρήση από την υποψήφια ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όταν η Κλίντον ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Σε επιστολή του προς Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ανέφερε ότι η υπηρεσία πληροφορήθηκε την ύπαρξη και άλλων μηνυμάτων, τα οποία πιθανόν σχετίζονται με την έρευνα. Ωστόσο, σημείωσε πως το FBI δεν γνωρίζει ακόμη αν το περιεχόμενο των εν λόγω μηνυμάτων είναι σημαντικό, ούτε έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ο Τραμπ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που διεκδικεί για πρώτη φορά αιρετό αξίωμα, βρίσκεται σταθερά πίσω από την Κλίντον στη δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos. Το ποσοστό του δεν έχει ξεπεράσει το 40% μεταξύ όσων λένε ότι θα πάνε να ψηφίσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με 10 μονάδες στις τάξεις των γυναικών, από 4% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ στη συγκεκριμένη δημογραφική κατηγορία σταθερά τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το προβάδισμά της έχει παρουσιάσει μεγάλες διακυμάνσεις, από μία ως ένδεκα εκατοστιαίες μονάδες.

Ένα βίντεο του 2005 στο οποίο ο Τραμπ εκφράζεται χυδαία για τις γυναίκες επηρέασε την τάση αυτή.

Ο Τραμπ διατηρεί, έστω μετά βίας, το προβάδισμα μεταξύ των λευκών γυναικών, μιας δημογραφικής ομάδας που θεωρείται προνομιακό κοινό για τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε αυτή τη δημογραφική κατηγορία, από 12% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι γυναίκες στις ΗΠΑ τείνουν να ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, αλλά η έρευνα έδειξε πως η πλειονότητα των γυναικών έχει αρνητική άποψη για την πρώην ΥΠΕΞ—διότι θεωρεί ότι δεν είναι έντιμη και δεν λέει την αλήθεια.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά επίσης 6 εκατοστιαίες μονάδες σε μια χωριστή δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos στην οποία συμπεριλήφθηκαν και εναλλακτικοί υποψήφιοι.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στα αγγλικά στις 50 αμερικανικές πολιτείες, έγιναν σε δείγμα 1.627 ενήλικων Αμερικανών, που θεωρούνται πιθανοί ψηφοφόροι επειδή το δήλωσαν, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν ψηφίσει στο παρελθόν.

Το δείγμα συμπεριλάμβανε 965 γυναίκες που είπαν πως είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν, και ανάμεσά τους 776 λευκές. Τα ποσοστά αναπροσαρμόσθηκαν για να αντανακλάται η φυλετική σύνθεση των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±4% για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο RealClearPolitics, ο οποίος αναρτά συστηματικά συγκριτικά στοιχεία από τις κυριότερες δημοσκοπήσεις, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά μέσο όρο με 5 εκατοστιαίες μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.