ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προετοιμασίες στην Κρήτη για τη φιλοξενία προσφύγων - Τοπικοί φορείς αναζητούν σπίτια σε χωριά

prosfygges-kai-stin-kriti
Σε “έρευνα αγοράς” έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες τοπικοί φορείς σε χωριά της... ενδοχώρας, προκειμένου να βρουν σπίτια διαθέσιμα, για τους πρόσφυγες, που πρόκειται να έρθουν και να φιλοξενηθούν στην Κρήτη από τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου.

Συγκεκριμένα πρόεδροι, αλλά και γραμματείς τοπικών κοινοτήτων σε χωριά της ενδοχώρας, τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν, ώστε να καταγράψουν τα σπίτια, που παραμένουν ακατοίκητα στις κοινότητες ή τα δημοτικά τους διαμερίσματα.

Συγκεκριμένα καταγράφουν τα σπίτια, ώστε στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και την εξακρίβωση ότι πληρούν τις κατάλληλες προυποθέσεις και μέσα σε αυτά οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι οι επιθυμητές, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Οι κινήσεις αυτές, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν προκαλέσει μεταξύ των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, σειρά συζητήσεων, με άλλους να εκφράζονται θετικά για την όλη διαδικασία και τίθενται υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων, αλλά και αρκετούς να διαφωνούν και να μην επιθυμούν να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού.

Σχολεία

Ωστόσο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κρήτη, στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής, στο πλαίσιο των ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας(ΖΕΠ).

periferiaki


Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero nea

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like.Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε.