ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τίτλοι τέλους για μεγάλη ελληνική εταιρία

titloi-telous-gia-megali-etairia
Πρόκειται για μία από τις εταιρείες που μεσουράνησαν στο χώρο της πληροφορικής μέχρι πριν από λίγα χρόνια...
Αυτή τη στιγμή όμως τίθεται οριστικά σε ειδική εκκαθάριση. Πρόκειται για τον ιστορικό όμιλο πληροφορικής Altec Συμμετοχών. Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην προ μηνός, επεισοδιακή γενική συνέλευση των μετόχων, από την πλευρά του ιδρυτή και εξ των μετόχων του ομίλου, Θανάση Αθανασούλη, η απόφαση των πιστωτριών τραπεζών και βασικών μετόχων (ελέγχουν 40,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Altec) είναι τελεσίδικη.

Πρόκειται για την κατάληξη μιας μακράς, αλλά ατελέσφορης όπως φαίνεται, προσπάθειας να επιβιώσει ο ιστορικός όμιλος που προ ετών κατείχε ηγετική θέση στην αγορά πληροφορικής, κερδίζοντας μεγάλα συμβόλαια.

Η εταιρεία και οι θυγατρικές της (Altec Software και Altec Integration) βρίσκονταν σε κατάσταση μη συμμόρφωσης με τους οικονομικούς όρους (financial covenants) των δανειακών τους συμβάσεων και σε αδυναμία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δόσεων των δανείων.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας, στο τέλος του 2015 η Altec (σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας) εμφάνισε αρνητικά συνολικά ίδια κεφάλαια ύψους 97 εκατ. ευρώ και βάσει νομοθεσίας, υποχρεούνταν να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειωτέον πως μέσα στο 2015 οι πιστώτριες τράπεζες χορήγησαν πρόσθετο δανεισμό 2,1 εκατ. ευρώ περίπου για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της εταιρείας και των θυγατρικών της Altec Software και Altec Integration. Ο δε συνολικός δανεισμός του ομίλου εκτιμάται ότι φθάνει στα 90 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μετά βίας εμφανίζει οριακά λειτουργικά κέρδη.


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.