ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χαρίτσης: Σύντομα οι προσκλήσεις για προγράμματα επιχειρηματικότητας

xaritsis
Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί μια σειρά προσκλήσεων για προγράμματα επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς οι σχετικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ έχουν εξειδικευτεί σε ποσοστό άνω του 55%, που αντιστοιχούν σε ποσά άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Τη δήλωση έκανε ο κ. Χαρίτσης στην ομιλία που έκανε στην «Πρώτη Συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου», που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία σήμερα και αύριο και διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.


Ο υφυπουργός στάθηκε ακόμη στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016: (α) το αναπτυξιακό Ταμείο Συμμετοχών, (β) το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), (γ) το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» -, καθώς και σε εκείνα που θα ακολουθήσουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 - (δ) το νέο Ταμείο Υποδομών, διάδοχο σχήμα του JESSICA, και (ε) το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα, ο υφυπουργός τόνισε τη σημασία των στρατηγικών σχεδίων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), προκειμένου το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έργα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και στις προτεραιότητες ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.


ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.