ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χρειάζονται ριζοσπαστικές κινήσεις για τα 'κόκκινα δάνεια' δήλωσε ο Ν. Χατζηγιάννης.

xatzigiannis
Τα επίπεδα χρέους στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα “εξακολουθούν να είναι πολύ ψηλά, είτε αυτό είναι ιδιωτικό χρέος είτε είναι επιχειρηματικό χρέος και για αυτό χρειάζεται...
ιδιαίτερη και εξειδικευμένη προσπάθεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των καθυστερήσεων στην αποπληρωμή δανείων”, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ, Νικόλας Χατηγιάννης, σημειώνοντας ότι γενικότερα για το θέμα χρειάζονται ριζοσπαστικές κινήσεις και σκέψεις και ιδέες.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο του Ραδιομαραθωνίου, τον οποίο φέτος η ΣΚΤ συνδιοργανώνει με το ΡΙΚ, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι “ως Συνεργατισμός είχαμε εξ αρχής είχαμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο τις βιώσιμες αναδιαρθρώσεις με συνεργάσιμους πελάτες και μέλη μας με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά πίστεως, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η κοινωνία, η τραπεζική αγορά και η οικονομία”.

Οπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης, προς αυτόν το σκοπό πέρσι είχαμε κάνει αναδιαρθρώσεις ύψους 1 δις ευρώ, ένα τεράστιο ποσό, εμπλέκοντας 12 χιλιάδες περίπου περιπτώσεις και συνεχίζουμε με τον ίδιο και εντατικότερο ρυθμό φέτος και το πρώτο εννιάμηνο του 2016 οι αναδιαρθρώσεις έφθασαν ήδη το 1 δισ. ευρώ και είμαστε κοντά στο φιλόδοξο στόχο του 1,2 δισ. - 1,3 δισ. Ευρώ αναδιαρθρώσεις.

Πρόσθεσε πως όταν μιλάμε για βιώσιμες λύσεις σε θέματα δανείων, το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, που είναι κοντά στα 2 δισ. Ευρώ, όμως χρειάζεται τεράστια προσπάθεια, ευαισθησία και μακροπρόθεσμοι σχεδιασμοί με τη χρήση όλων των εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση και των τραπεζών.

“Χρειάζονται και ριζοσπαστικές κινήσεις και σκέψεις και ιδέες, καθώς αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη διαχείριση”, είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Για την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο πιστοληπτικής ικανότητας FITCH, είπε ότι αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις καθώς βεβαιώνουν και επαναβεβαιώνουν τη θετική πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως γνωρίζουμε ότι κάθε βήμα από εδώ και εμπρός θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα και τα δάνεια σε καθυστερήσεις όπου εκεί οι αριθμοί δείχνουν ότι γίνεται δουλειά, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος”.

“Εμείς ως Συνεργατισμός έχουμε ένα ιδιαίτερό ρόλο να παίξουμε, καθώς είμαστε ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στο τραπεζικό σύστημα και όλες αυτές οι θετικές προσπάθειες που κάνουμε σίγουρα βοηθάνε και στην οικονομία και στους δείκτες να κινηθούν θετικά, μπροστά”, είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι “επηρεάζουμε και μας επηρεάζει η οικονομία ακριβώς λόγω του μεγάλου μεγέθους, καθώς έχουμε ένα ισολογισμό ο οποίος πλησιάζει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυτού του τόπου”.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.