ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για Κυπριακό, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα

anastasiadis-kipriako
Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν έφθασε στις 9.15 το πρωί στο ξενοδοχείο Le Mirador Resort and Spa στο Μοντ Πελεράν, όπου αρχίζουν σήμερα οι εντατικοποιημένες συνομιλίες για το εδαφικό και όλα τα άλλα εκκρεμούντα ζητήματα που είναι αλληλένδετα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για την επίλυση του Κυπριακού.

Τον υποδέχθηκαν ο Ειδικός Σύμβουλός του για την Κύπρο, `Εσπεν Μπαρθ΄Ειντε, και η Ειδική Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Θα ακολουθήσει η συνάντηση του κ. Μπαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 9.40 τοπική ώρα. Στις 10.10 τοπική ώρα ο κ. Μπαν θα προβεί σε δήλωση στα ΜΜΕ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Μαζί του είναι επίσης οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης, σύμβουλοί του και συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Παναγιώτης Δημητρίου, επικεφαλής της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή, οι Νίκος Κλέανθους και Τουμάζος Τσελεπής, μέλη της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή, ο Νικόλας Κυριάκου εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό και ο Ανδρέας Χατζηράφτης, Αναπληρωτής Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός.
Τον κ. Ακιντζί συνοδεύουν στο Μοντ Πελεράν η στενή διαπραγματευτική του ομάδα, και δύο τεχνοκράτες για θέματα κτηματολογίου και χαρτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.