ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τι φοβάται η Γερμανία μετά τη νίκη Τραμπ

germania
Οι Προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σκιάζονται από έναν τόνο αβεβαιότητας μετά τις αμερικανικές εκλογές και το δημοψήφισμα του Brexit, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλος οικονομικός αντίκτυπος στη γερμανική οικονομία βραχυπρόθεσμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

 «Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα μετά την απόφαση για το Brexit και τις αμερικανικές εκλογές», ανέφερε το υπουργείο στη μηνιαία έκθεσή του.

«Ωστόσο, δεν αναμένεται αρνητικός αντίκτυπος βραχυπρόθεσμα από τη σημερινή οπτική γωνία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μάλλον συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο.

Η ρητορική του προστατευτισμού του Ντόναλντ Τραμπ και η απροσδόκητη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές προκάλεσαν σοκ στους Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Οι ΗΠΑ είναι η βασικότερη εξαγωγική αγορά της Γερμανίας, αντιστοιχώντας περίπου στο 10% των συνολικών πωλήσεων στο εξωτερικό. Το 2015, οι γερμανικές επιχειρήσεις πούλησαν στις ΗΠΑ προϊόντα αξίας 114 δισεκατομμυρίων ευρώ – κυρίως οχήματα, μηχανήματα και χημικά.

Το γερμανικό ινστιτούτο Ifo εκτιμά ότι πάνω από 1 εκατατομμύριο θέσεις εργασίας στη Γερμανία σχετίζονται με εκείνες τις εξαγωγές που θα μπορούσαν να μειωθούν εάν ο Τραμπ όντως υλοποιήσει τη ρητορική του προστατευτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
seleo.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.