ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κίνα: "Εργοστάσια" παραγωγής Ολυμπιονικών


Ο δημοσιογράφος David Jones της Daily Mail, αναδημοσιεύει παλαιότερο ρεπορτάζ του για το πως "κατασκευάζονται" μαζικά Ολυμπιονίκες στην Κίνα. Αφορμή, η εκπληκτική παρουσία της 16χρονης Κινέζας, Σουίβεν Γε, στα 400 μέτρα μικτής ατομικής κολύμβησης στο Λονδίνο.
Η Κινέζα πρωταθλήτρια σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, τερματίζοντας την απόσταση σε 4.28.43 και κατέρριψε το 4.29.45 της Αυστραλέζας Στέφανι Ράις, που τερμάτισε έκτη στην κούρσα.
Ο Jones κάνει αναφορά σε μικρά παιδιά που αφού εξεταστούν και αποδειχθεί γενετικά ότι μπορεί να γίνουν πρωταθλητές, εγκαταλείπουν σχολείο και οικογένεια και εντάσσονται σε... σύγχρονα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, έχουν καταγραφεί 3.000 τέτοιου τύπου, κέντρα εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας, προβλέπεται και πρόγραμμα εκπαίδευσης για το πως οι νεαροί αθλητές θα πρέπει να στήνονται και να μιλάνε στα ΜΜΕ, μετά από τις επιτυχίες τους.
Σύγχρονο "παιδομάζωμα"
Ο ρεπόρτερ της Daily Mail που κατάφερε να "τρυπώσει" σε ένα από αυτά τα κέντρα εκπαίδευσης, αναφέρει πως οι νεαροί αθλητές δεν έχουν όνομα αλλά αριθμό, και υπό καθημερινές συνθήκες πίεσης και αυστηρής πειθαρχίας προετοιμάζονται έτσι ώστε να καταφέρουν να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο ίδιος ανοιχτά αναφέρει πως γίνεται χρήση "βοηθητικών" ουσιών από πολύ μικρή ηλικία.
Να σημειωθεί, ότι το 2008 στο Πεκίνο, οι Κινέζοι αθλητές είχαν "συλλέξει" 100 μετάλλια (51 χρυσά). Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετά από τα φετινά μετάλλια των Κινέζων κερδίζονται από νεαρούς αθλητές που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, χωρίς προηγούμενη παρουσία στον "χάρτη" των παγκόσμιων αθλημάτων.
Την Τρίτη άλλωστε,  ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Συνδέσμου Προπονητών Κολύμβησης, Αμερικανός Τζον Λέοναρντ, αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς την ακεραιότητα της επίδοσης της 16χρονης Κινέζας κολυμβήτριας Γε.
Αντιδράσεις από τις ΗΠΑ
Όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Νέων", ο  Τζον Λέοναρντ, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής του συνδέσμου προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ, χαρακτήρισε ως "ενοχλητική" την εμφάνιση της νεαρής Κινέζας αθλήτριας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "φέρνει πίσω άσχημες μνήμες" από τη νίκη της Μισέλ Σμιθ από την Ιρλανδία στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996.
Η Σμιθ, σήμερα γνωστή με το όνομα Μισέλ ντε Μπρούιν, είχε αποκλειστεί για τέσσερα χρόνια το 1998 αφού βρέθηκε θετική για ανδροστενεδιόνη.
Το άρθρο της Daily Mail, κλείνει αναφέροντας πως τα παραπτώματα για τα οποία έχουν τιμωρηθεί Κινέζοι αθλητές στο παρελθόν είναι τόσα πολλά, και κυρίως στην κολύμβηση, που δεν μπορεί κανείς να μην αντιμετωπίζει την Κινέζικη "επέλαση" με επιφυλακτικότητα.
Ενδεικτικό είναι άλλωστε, όπως παρατηρεί ο συντάκτης, ότι αρκετοί Κινέζοι, καταφεύγουν πλέον σε άλλα κράτη για την προπόνηση και την προετοιμασία τους, καθώς προτιμούν ένα περισσότερο "ελεύθερο" και δυτικό πρόγραμμα προπονήσεων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.