ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Να καταργηθεί ο νόμος Διαμαντοπούλου


Συνέντευξη τύπου με θέμα τις ''Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης'', παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Στα πλαίσια της συνέντευξης, πρότεινε την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι έχει καταστεί ανενεργός και έχει απορριφθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σημείωσε ακόμη ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να επαναλειτουργήσουν. "Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν θα ανοίξουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ", είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για "πνευματική αυτοκτονία του τόπου". Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση νόμου για την Παιδεία που καταθέτει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε ο κ. Τσίπρας έχει "μεταβατικό χαρακτήρα και εξασφαλίζει την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ σε καθεστώς ακαδημαϊκής νομιμότητας".
Στη συνέντευξη συμμετείχε και η Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Κατά την παρέμβαση του στην πανελλαδική διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγροτική Τράπεζα, επισήμανε ότι "καταστρατηγούνται στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες" και εξήγησε πως "το αν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα είναι μοχλός ανάπτυξης, μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση ή θα είναι μια μαύρη τρύπα, όπου ο δημόσιος πλούτος θα πηγαίνει βορά στις ανάγκες των τραπεζιτών και το κόστος θα πηγαίνει στις πλάτες του ελληνικού λαού, είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα".
Χαρακτήρισε μάλιστα τις εξελίξεις γύρω από την ΑΤΕ ως "μεγάλο σκάνδαλο" και σημείωσε πως "αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα φτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζες τους με ζεστό δημόσιο χρήμα, προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες".
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.