ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σφ... άλμα εις τριπλούν


Σφ... άλμα εις τριπλούν
Η ανάρτηση του «κακόγουστου αστείου» στον λογαριασμό της στο twitter ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς λαθών που διέπραξε η νεαρή αθλήτρια και τα οποία τελικά της στοίχισαν τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
Ηταν ένα απλό αστείο το κείμενο που έγραψε η 23χρονη Βούλα Παπαχρήστου στον λογαριασμό της στο tweet το οποίο της κόστισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, και πιθανότατα ένα μετάλλιο στο τριπλούν, ή τελικά η υπόθεση που ξετυλίχτηκε με την αναφορά στα «κουνούπια του Νείλου» και τους «Αφρικανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα» δεν είναι τόσο απλή όσο θεωρούν κάποιοι;
Επιστολές συμπαράστασης αλλά και οργισμένα κείμενα για τη «ρατσίστρια» Ελληνίδα αθλήτρια έχουν κατακλύσει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όσο και τα κοινωνικά δίκτυα, διχάζοντας πολίτες αλλά και πολιτικούς στην Ελλάδα κυρίως για τις απόψεις και τη στάση της Βούλας Παπαχρήστου.
Από την ανάρτηση που έκανε στο twitter στην οποία αναφέρει ««Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου... θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!» μέχρι την απόφαση της ΕΟΕ να την αποκλείσει από την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο προηγήθηκαν ανακοινώσεις κομμάτων που ζητούσαν την αποπομπή της από τους αγώνες μέχρι και έντονες αντιδράσεις πολιτών σε Ελλάδα και Ευρώπη σχετικά με το... αστείο της Βούλας.
Κατόπιν εορτής
Η νεαρή αθλήτρια κατόπιν εορτής ζήτησε συγνώμη, δήλωσε ότι δεν την εκφράζει το κείμενο και ότι είναι μόνο αθλήτρια και τίποτε άλλο. Ομως, η όμορφη αθλήτρια του τριπλούν είχε διαπράξει ένα τριπλό σφάλμα που το πληρώνει πλέον μαζί με την ελληνική ολυμπιακή ομάδα αλλά και τη χώρα, οι οποίες φέρουν πολλαπλές? πληγές μετά και τον αποκλεισμό ενός Ελληνα αθλητή, του άλτη του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος βρέθηκε ντοπαρισμένος.
ΣΦΑΛΜΑ ΠΡΩΤΟ
Οι... κακές παρέες στο Διαδίκτυο
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν φαίνεται να διακρίνεται για τα φιλικά της αισθήματα απέναντι σε λαούς όπως οι Τούρκοι ή οι προερχόμενοι από χώρες της Αφρικής. Το προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πως η Βούλα, αν και δεν δηλώνει ρατσίστρια, ανήκει στην κατηγορία των πολιτών που «αποθεώνουν» την ελληνικότητά τους με αναφορές στους εξωτερικούς εχθρούς της χώρας.
Για παράδειγμα, η Βούλα Παπαχρήστου, μόλις 1,5 μήνα από τη δημιουργία του προφίλ της στο Twitter, αποφάσισε μεταξύ των πρώτων φίλων να «ακολουθήσει», εκτός από τον παλαιό πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος Λ. Παπακώστα, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, τον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής αλλά και του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο.
Οι επιλογές
Συνήθως όταν ξεκινάς να δημιουργείς έναν λογαριασμό, τότε απευθύνεσαι στους «κολλητούς» σου και μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι? κοινοί θνητοί που μπορείς να συναναστραφείς διαδικτυακά. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν είναι μεμπτό, τότε δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι αστείο η ανάρτηση φωτογραφίας που αναφέρεται σε «κωλότουρκους» ή ακόμα και posts που γράφουν «οι εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται εδώ!».
Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, στις παρέες της Βούλας περιλαμβάνονταν και ακροδεξιοί, που με τη δικαιολογία ότι υποστηρίζουν τους Ελληνες πρωταθλητές στρατολογούν κόσμο στις οργανώσεις ανά την επικράτεια.
Μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν διεισδύσει στον χώρο του αθλητισμού και των πολεμικών τεχνών, από όπου προέρχεται και ο αρραβωνιαστικός της αθλήτριας Λ. Χαχαμίδης. Βάζουν μπροστά την «ελληνικότητα» και την «ανωτερότητα της φυλής» και αποθεώνουν αθλητές που έχουν την ανάγκη υποστήριξης, προβάλλοντας κάθε είδους ρατσιστικές απόψεις.
Η Βούλα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά οξυδερκής και έξυπνη από φίλους και γνωστούς και όταν βρίσκει «κενό» στο βαρύ πρόγραμμά της δεν θα πει όχι σε μια έξοδο στα μπουζούκια. Στο μαγαζί όπου τραγουδά ο Νίκος Βέρτης τής έκανε επί σκηνής πρόταση γάμου ο αρραβωνιαστικός της Λ. Χαχαμίδης, πρωταθλητής στο kick boxing, με τον οποίο έχουν προγραμματίσει να παντρευτούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Είναι σχεδόν τέσσερα χρόνια μαζί, ενώ ο Λ. Χαχαμίδης στάθηκε στο πλευρό της συντρόφου του από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της από τους Αγώνες.
ΣΦΑΛΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η παραβίαση των οδηγιών της ΔΟΕ
Η παρουσία των αθλητών στα social media έχει απασχολήσει τη ΔΟΕ, που έχει εκδώσει βιβλίο-οδηγό για τους αθλητές πώς θα πρέπει να αξιοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα.
Η όμορφη Βούλα μάλλον δεν το διάβασε καθόλου και δεν πρέπει να ήξερε ούτε την περιπέτεια στην οποία υποβλήθηκαν δύο συνάδελφοί της από την Αυστραλία. Πριν από δύο μήνες, δύο Αυστραλοί κολυμβητές που έκαναν προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις ΗΠΑ ανέβασαν στα social media μία φωτογραφία που τους έδειχνε να κρατάνε όπλα.
Ηταν σε ένα κατάστημα που πούλαγε όπλα και κράταγαν κάτι τουφέκια. Η Ομοσπονδία τους αποφάσισε και τους επέβαλε την τιμωρία να μην ξαναχρησιμοποιήσουν social media μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και να επιστρέψουν αμέσως στην Αυστραλία μετά το τέλος των αθλημάτων τους. Κι αυτό για μία φωτογραφία που ανέβηκε στο facebook δυο μήνες πριν. Iσως αν το ήξερε αυτό η Βούλα να μην άνοιγε καν λογαριασμό στο twitter, αν και το facebook πρόδιδε τις απόψεις της μέσω των φωτογραφιών που έχει αναρτήσει.
«100 σελίδες έντυπο για τα μέσα κοινωνική δικτύωσης έχει δώσει η ΔΟΕ στους αθλητές», αναφέρει ο προπονητής της Βούλας Παπαχρήστου, Γιώργος Πομάνσκι, στο «Eθνος της Κυριακής». «Δέχομαι την τιμωρία της Βούλας. Oποιος κάνει λάθη πρέπει να τιμωρείται. Ψάχνω όμως και για το δικό μου λάθος, τη συμβούλεψα να μη μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να πάει διακοπές και να μιλήσει μόνο μέσα στο γήπεδο.
Να τελειώσει αυτή η ιστορία, να ξεχαστεί για να συνεχίσει την καριέρα της. Διαφορετικά θα συνεχίσει χωρίς εμένα», σημειώνει ο Γ. Πομάνσκι και συμπληρώνει ότι «τα παιδιά όπως η Βούλα θέλουν κοινωνική ενίσχυση, να τα υποστηρίξουμε και όχι να τα αποδυναμώνουμε».
ΣΦΑΛΜΑ ΤΡΙΤΟ
Δεν υπολόγισε τα δεδομένα
Σε μία περίοδο που η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και οι Ελληνες στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας, ένας αθλητής που διεκδικεί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες θα έπρεπε να είναι προσεκτικός σε δηλώσεις και δημόσιες εμφανίσεις.
Κάποιος θα έπρεπε να πει στη Βούλα ότι μπορεί κάποιοι στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουν τις αναρτήσεις της ως... ανέκδοτα, αλλά στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης υπάρχει μεγάλη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν την ισότητα αλλά και τις φυλετικές διακρίσεις. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα της Βούλας Παπαχρήστου ότι η απόφαση του αποκλεισμού ήταν αυστηρή, ότι το πολιτικό σύστημα έπεσε πάνω στην υπόθεση της αθλήτριας για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από άλλα θέματα ή, από την άλλη πλευρά, ότι η νεαρή κοπέλα είναι ρατσίστρια και ακροδεξιά.
Σε αυτήν τη συγκυρία που περνάει η χώρα κάθε κίνηση μετράει, ιδίως όταν αφορά προβεβλημένα πρόσωπα σε διεθνές επίπεδο, αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» παλαιοί πρωταθλητές στίβου. Εξάλλου ένας πρωταθλητής πρέπει να είναι πρωταθλητής και στη ζωή, να υπολογίζει τα δεδομένα και να αντιδρά ανάλογα, συμπληρώνουν.
Ανοδος και πτώση
  • 1989. Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την ηλικία των εννέα χρόνων. Ξεκίνησε με την ενόργανη, συνέχισε με το μήκος, αλλά την κέρδισε το τριπλούν. Ανήκει στον γυμναστικό σύλλογο της ΑΕΚ και προπονητής της είναι ο Γιώργος Πομάσκι.
  • 2008 . Η πρώτη της διάκριση ήρθε το, όταν κατετάγη τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων - Νεανίδων.
  • 2009. Εναν χρόνο αργότερα, διακρίθηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο, και στους Πανευρωπαϊκούς Νέων όπου απέσπασε το χρυσό.
  • 2011. Πρώτη κατετάγη και στους Πανευρωπαϊκούς Νέων του 2011, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας πήρε το χρυσό και στη Σούπερ Λίγκα.
  • 2012. Στις 25 Ιουλίου, η Ελληνίδα αθλήτρια με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού κρίθηκε ότι η ανάρτηση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.