ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: "Προσπαθούμε ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός"

Κύπρος: "Προσπαθούμε ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός" 
Στην ελαχιστοποίηση του πόνου από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα στοχεύει η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι «ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός», δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Πρέπει πρώτοι εμείς να σκεφτούμε ότι «κάποιες μικρές θυσίες πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου», είπε ο κ. Σιαρλή σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της τρόικας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, κάλεσε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν πόνο.

Ο Κύπριος υπουργός επανέλαβε πάντως ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών και σημείωσε ότι το σύστημα της χώρας του στηρίζεται στον κοινωνικό διάλογο και ότι για οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να προηγηθούν επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους.

Αν συμφωνήσουμε για εξοικονόμηση συγκεκριμένου ποσού μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, μπορούμε να συζητήσουμε και εναλλακτικές προτάσεις στις οποίες θα καταλήξουμε με τους κοινωνικούς εταίρους, είπε.

«Αποτελεί δέσμευση να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, μέσω τηλεδιασκέψεων, ώστε να επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν», κατέληξε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.