ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κορινθία, Ολυμπο, Ρέθυμνο


Πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κορινθία, Ολυμπο, Ρέθυμνο
Χιλιάδες στρέμματα δασικής, αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί στην Κρήτη, ενώ καταστράφηκαν καλλιέργειες και κάηκαν ζώα, χωρίς να λείψουν και οι ζημιές σε κτίσματα και οικίες.
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην αγροτική περιοχή Κασσανδρεία Χαλκιδικής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, που το βράδυ την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά εκδηλώθηκε στο ΧΥΤΑ της περιοχής.
Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πυρρή Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 3 Πετζετέλ.
Πυρκαγιά είναι επίσης σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοκκινόπυλος στα Καζάνια Ολύμπου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Δασική έκταση καίγεται στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς, που καίει από χθες δασική έκταση στον Σολωμό Κορινθίας. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, που βοήθησαν να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17.25 το απόγευμα στην περιοχή των Άνω Νέων Επιβατών από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και στην περιοχή σπεύδουν κι άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Μεγάλες καταστροφές στο Ρέθυμνο
Σε ύφεση, αλλά ενεργή, η φωτιά που από χθες ξεκινώντας από το χωριό Κέραμος, κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στο δήμο Αγίου Βασιλείου στα νότια του νομού Ρεθύμνου και συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να σκορπά τον πύρινο όλεθρο με περιβαλλοντικές διαστάσεις.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν διάσπαρτες στην πληγείσα περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της, ενώ άλλες δυνάμεις επιτηρούν για τυχόν αναζωπυρώσεις όπου η φωτιά έχει σβήσει, δεδομένου και του ανέμου που φυσάει. Ελαιόδενδρα, αγροτικές εκτάσεις, δασική γη, ζώα, κτηνοτροφική περιουσία και μία ταβέρνα καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια, χάθηκαν στο πέρασμα της φωτιάς η οποία για σύμμαχο έχει τους ισχυρούς αέρηδες που από χθες δεν έχουν κοπάσει.
Για θεατές στο ίδιο έργο, κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης μιας και είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την περυσινή φωτιά που κατέκαψε όμορη περιοχή με τη σημερινή. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό ενώ αξιολογούν την αυτοθυσία εθελοντών και στρατιωτών που συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Αυτή την ώρα στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 44 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 34 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων από την Αθήνα, 21 στρατιώτες και εθελοντές. Τις προσπάθειές τους συνδράμει από το πρωί και ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ που και αυτό επιστρατεύθηκε από την Αθήνα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.