ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διακίνηση ναρκωτικών και κινητών και μέσω... facebook


Διακίνηση ναρκωτικών και κινητών και μέσω... facebook
Εκατοντάδες συνομιλίες κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ. Με 3.000 ευρώ αγόραζαν κινητό οι κρατούμενοι. 100-300 ευρώ κόστιζε το γραμμάριο η ηρωίνη. «Εγκέφαλος» και στις δυο σπείρες κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού
Ακόμη και μέσω του... facebook με συνθηματικά posts γινόταν η διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Τρικάλων, ενώ από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ προκύπτει ότι τα τηλέφωνα δίνονταν στους κρατούμενους προς 3.000 ευρώ το ένα και η ηρωίνη προς 100-300 ευρώ το γραμμάριο.
Οι αστυνομικές διευθύνεις Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας εξάρθρωσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και συνέλαβαν 29 άτομα, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 67 άτομα και η έρευνα επεκτείνεται σε εννιά σωφρονιστικά καταστήματα. «Εγκέφαλος» της μίας από τις δύο οργανώσεις είναι 37χρονος κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού, ο οποίος έχει καταδίκες για κλοπές και ληστείες και στο παρελθόν είχε εκτίσει μέρος της ποινής του στα Τρίκαλα.
Κεντρικό ρόλο και στις δύο οργανώσεις είχε ο 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, Α.Π. από την Καρδίτσα, που υπηρετούσε στις φυλακές Τρικάλων και συνελήφθη στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει βρεθεί ποσό μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ, που φέρεται να κατέθεσαν συγγενείς κρατουμένων.
Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011, ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων, ακόμη και όπλων μέσα στις φυλακές Τρικάλων. Μάλιστα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, που ήταν από τότε σε συνεχή παρακολούθηση, φέρεται να διακίνησε αυτό το διάστημα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
Με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, ο υπάλληλος τέθηκε σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του και παράλληλα υποβλήθηκε ερώτημα στον αρμόδιο υπηρεσιακό εισαγγελέα για να τεθεί σε αργία. Η έφοδος των πάνοπλων αστυνομικών στις φυλακές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων, αλλά και αυτοσχέδιων μαχαιριών, ενώ στο κυλικείο των φυλακών βρέθηκε σε πλαστική γλάστρα ένα χασισόδεντρο.
Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται 35 άτομα, στη δεύτερη 26 και άλλα 6 άτομα έχουν περιφερειακό ρόλο. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για αλλοδαπούς κρατούμενους, κυρίως Αλβανούς, και είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές μέρες για να απομαγνητοφωνήσουν, να μεταφράσουν και να αποκρυπτογραφήσουν τους διαλόγους που ήταν στα αλβανικά και με συνθηματικές λέξεις.
Πολλές από τις επικοινωνίες γινόταν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω... facebook, είτε από κινητά τηλέφωνα είτε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 29χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε σε βάρος ομοεθνούς του τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα στις φυλακές Τρικάλων.
Η κοινωνιολόγος
Στον εισαγγελέα Τρικάλων οδηγήθηκε και η κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στους κρατουμένους των φυλακών Τρικάλων και φέρεται να πήρε ναρκωτικά από έναν έγκλειστο για να τα δώσει σε άλλον, καθώς επίσης και τέσσερα άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο και συνελήφθησαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί σε άλλα οκτώ σωφρονιστικά καταστήματα, στα οποία κρατούνται πρώην έγκλειστοι των φυλακών Τρικάλων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.