ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

SOS για στάση πληρωμών τέλος Ιουλίου – Βρίσκει μόνο τα 175 από τα 500 εκ. η κυβέρνηση

kipros
Ορατός όσο ποτέ άλλοτε είναι ο κίνδυνος να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε στάση πληρωμών στο δημόσιο, στο τέλος Ιουλίου.

Η Κύπρος χρειάζεται μέσα στις επόμενες 20 μέρες ποσό 500 εκατομμυρίων. Απόψε, μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΑΤΗΚ με επτά ψήφους υπέρ και ένα κατά, η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 101 εκατομμυρίων. Από την πλευρά της, η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ενέκρινε ομόφωνα αργά το απόγευμα τη διάθεση του αποθεματικού της, ύψους 24 εκ ευρώ, το ποσό δηλαδή που ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εγκριθεί επίσης ο δανεισμός από την Αρχή Λιμένων ύψους 50 εκατομμυρίων. Σύνολο, η κυβέρνηση καταφέρνει να αντλήσει το ποσό των 175 εκατομμυρίων την στιγμή που χρειάζεται 500 για τις τρέχουσες ανάγκες λόγω και τις πληρωμής των χρεογράφων του δημοσίου που λήγουν και δεν θα ανανεωθούν από τις τράπεζες. Την ίδια ώρα στα κυπριακά ταμία δεν μπορούν να εισρεύσουν χρήματα από τον Μηχανισμό Στήριξης πριν από τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα την δεδομένη στιγμή η Κύπρος να σώζετε μόνο με το Ρωσικό δάνειο.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας στο Κεντρικό Δελτίο του SIGMA ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να βρει τα υπόλοιπα 325 εκατομμύρια μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες, δεν θα καταφέρει να προχωρήσει σε πληρωμές μισθών και συντάξεων. Κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι, η λανθασμένη στάση να μην ζητήσει νωρίτερα βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, για να διατηρήσει την δήθεν καλή εικόνα των δημόσιων οικονομικών, φέρνει αυτή την στιγμή την Κύπρο σε χειρότερη θέση ακόμη και από την Ελλάδα.

cytoday.eu
Tromaktiko
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.