ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Εντός 20 ημερών οι αποζημιώσεις για καλλιεργητές της Κρήτης


Η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις αγροτικές καλλιέργειες της Κρήτης, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ήταν το κύριο αίτημα εκπροσώπων του νομού, που επισκέφθηκαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εντός 20 ημερών οι αποζημιώσεις για καλλιεργητές της Κρήτης
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ κινήθηκαν άμεσα, βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Μάλιστα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε πως, μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών, οι υπηρεσίες δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλουν τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους.
Εκτός από τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές γεωργοκτηνοτρόφους, συζητήθηκαν και οι ζημιές, που προκλήθηκαν στα αρδευτικά δίκτυα και στα θερμοκήπια.
Ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ.
Σε ό,τι αφορά στο ζωικό κεφάλαιο, ο υπουργός ανέφερε ότι ο ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών για όλες τις πυρκαγιές της Κρήτης και ότι υπάρχει δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε ένα χρονικό διάστημα μεταξύ 10-20 ημερών, να έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στο φυτικό κεφάλαιο, που θα αποζημιωθεί από τα ΠΣΕΑ, ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε στους εκπροσώπους του νομού Ηρακλείου ότι θα αντιμετωπιστεί, κατά περίπτωση, όπως και τα θέματα, που αφορούν τα αρδευτικά δίκτυα. Όπως είπε, «τα διαχωρίσαμε σε αυτά που αφορούν στους δήμους και τους ΤΟΕΒ, που πάνε το νερό μέχρι το χωράφι τους».
Επιπλέον, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι θα εξεταστούν και άλλες ζημιές, που έχουν προκληθεί σε θερμοκήπια, αν θα αποζημιωθούν, αν θα καταβληθούν αποζημιώσεις και πως θα γίνει, ενώ στο αίτημά τους να χαρακτηριστούν οι περιοχές τους πυρόπληκτες ο υπουργός τόνισε πως «είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών όμως εμείς θα συνηγορήσουμε με τα ερωτήματα, επειδή αφορά υποχρεώσεις των ανθρώπων προς τρίτους, όπως, για παράδειγμα, δάνεια και θα κοιτάξουμε πως θα μπορούσε και από την πλευρά εκείνη να βοηθηθούν».

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.