ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΔΕΚΑΕΞΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Πάνω από 40 τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου


Περισσότερα από σαράντα κρούσματα μετρά ήδη ο ιός του Δυτικού Νείλου εντός και εκτός Αττικής, ενώ ήδη 16 περιοχές έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς κρίνονται υψηλού κινδύνου.

Πάνω από 40 τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου
Περισσότερα από σαράντα κρούσματα μετρά ήδη ο ιός του Δυτικού Νείλου εντός και εκτός Αττικής, ενώ ήδη 16 περιοχές έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς κρίνονται υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Συμπτώματα
Συγκεκριμένα, από τους σαράντα ασθενείς που μετά από εργαστηριακή διάγνωση εξακριβώθηκε ότι νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι τριάντα εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), ενώ σε δέκα περιπτώσεις τα συμπτώματα των ασθενών ήταν ίδια με αυτά που εμφανίζονται σε μία κοινή γρίπη.
Οι ασθενείς είναι από 23 έως 87 ετών, ενώ οι δύο θάνατοι που έχουν καταγραφεί, αφορούσαν σε ηλικιωμένους ανθρώπους με βαρύ ιατρικό ιστορικό.
Στο μεταξύ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό των αιμοδοτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου ώστε να μη μεταδίδεται ο ιός μέσω μεταγγίσεων.
Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι: Παλαιό Φάληρο, Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Αλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι και δεύτερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, περιοχή Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Αγιος Ιωάννης - Γούβα) καθώς επίσης και Κύμη - Αλιβέρι Ευβοίας, Σάμος και Νάουσα Ημαθίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.