ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΤΙΣ 6.030 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Ο «Ξένιος Ζευς» συνεχίζει με ενστάσεις


1.525 μετανάστες έχουν συλληφθεί καθώς βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Νέα ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνίες από τις τοπικές κοινωνίες

2.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους γύρω από τους δρόμους του ιστορικού κέντρου και στο «τρίγωνο» Μενάνδρου, Σοφοκλέους και Γερανίου
2.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους γύρω από τους δρόμους του ιστορικού κέντρου και στο «τρίγωνο» Μενάνδρου, Σοφοκλέους και Γερανίου
Συνεχίστηκαν και χθες οι αστυνομικές δράσεις στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», πραγματοποιούνται παράλληλες επιχειρήσεις στον Εβρο, ενώ εντατικοποιείται η αστυνόμευση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα. Μέχρι χθες, στην Αττική έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 6.030 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 1.525 έχουν συλληφθεί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.
Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τις αστυνομικές επιχειρήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες. «Αν ήθελε πραγματικά η σημερινή συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, δεν θα κατέφευγαν σε επιχειρησιακού τύπου λύσεις, που άλλωστε δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Αλλά θα αναλάμβαναν πολιτικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τη χάραξη μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με στόχο την αντιμετώπιση της γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών των αστικών κέντρων, της παράδοσης χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος και της διάταξης των αστυνομικών δυνάμεων, όχι για την καταστολή των πολιτών, αλλά για την εξασφάλιση του δικαιώματος της ασφάλειας στις γειτονιές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη γιγαντιαία επιχείρηση μετέχουν 4.500 αστυνομικοί, 2.500 στον Εβρο και 2.000 στην πρωτεύουσα. Οι έλεγχοι στην Αττική εστιάζονται στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, γύρω από τα πανεπιστήμια, αλλά και στο γνωστό «τρίγωνο» της Μενάνδρου, Σοφοκλέους και Γερανίου. Χθες, στους ελέγχους συμμετείχε και η Οικονομική Αστυνομία για την πάταξη του παραεμπορίου και της «μαύρης» εργασίας.
 Εκτιμάται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο 5.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα νομιμοποίησης θα βρίσκονται σε κέντρα κράτησης

Εκτιμάται ότι μέχρι τον Δεκέμβριο 5.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα νομιμοποίησης θα βρίσκονται σε κέντρα κράτησης
Σχεδιασμός
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι δράσεις θα είναι στο εξής καθημερινές και μέχρι τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι 5.000 μετανάστες χωρίς έγγραφα νομιμοποίησης θα κρατούνται σε κέντρα κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι συλληφθέντες μεταφέρονται αρχικά στα κρατητήρια Τμημάτων της Αττικής και στο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, ενώ για πρώτη φορά θα μεταφερθούν αλλοδαποί σε εγκαταστάσεις σχολών της Αστυνομίας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις εγκαταστάσεις της Θράκης θα φιλοξενηθούν τουλάχιστον 1.500 άτομα.
Χθες, ανέλαβαν δράση και οι «αστυνομικοί της γειτονιάς» στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης. «Ο θεσμός αυτός στις περιοχές αυτές θα λειτουργήσει με απόλυτη επίβλεψη ώστε να μπορέσει ο Ελληνας πολίτης να έχει αποκούμπι στην ανάγκη του, τον αστυνομικό της γειτονιάς», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
ΕΘΝΟΣ

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.