ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αύξηση 8-15% στις αυτοκτονίες σε περιόδους κρίσης


Σύμφωνα με μελέτη βρετανών ερευνητών

Αύξηση 8-15% στις αυτοκτονίες σε περιόδους κρίσης
Το ποσοστό των αυτοκτονιών μπορεί να αυξηθεί από 8 ως 15% σε περίοδο οικονομικών δυσκολιών, δείχνουν έρευνες που έγιναν για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη Βρετανία και για την ξηρασία στην Αυστραλία.

Βρετανοί ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης των οποίων δημοσιεύονται σήμερα στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση μπορεί να έχει σχέση με τις περίπου 1000 επιπλέον αυτοκτονίες που έγιναν στη Βρετανία μεταξύ του 2008 και του 2010.

Το 2007 έγιναν 4.006 αυτοκτονίες, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών εν γένει σημείωνε πτώση για περίπου είκοσι χρόνια. Ωστόσο, παράλληλα με μια αύξηση της ανεργίας, ο αριθμός των αυτοκτονιών ανέβηκε στις 4.292 το 2008 και στις 4.388 το 2009, προτού ξαναπέσει το 2010 στις 4.206, την ώρα που σημειώθηκε επίσης πτώση του ποσοστού ανεργίας.
"Υπολογίσαμε τη διαφορά ανάμεσα στον πραγματικό αριθμό (των αυτοκτονιών) και αυτόν στον οποίο θα μπορούσαν να ανέρχονται αν η πτωτική τάση που είχε καθιερωθεί πριν από την κρίση συνεχιζόταν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ντέιβιντ Στάκλερ, που ήταν ένας από τους επικεφαλής της έρευνας.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.