ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ Οι κλέφτες πάνε παραλία!


Αρπάζουν από τους λουόμενους ό,τι αντικείμενο βρουν. Συνήθως τα κλοπιμαία δεν είναι μεγάλης αξίας, αλλά η εμπειρία αρκεί για να χαλάσει τις λίγες ώρες ξεκούρασης δίπλα στη θάλασσα

Σύμφωνα με τις οδηγίες των αστυνομικών, οι λουόμενοι δεν πρέπει να έχουν όλα τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα
Σύμφωνα με τις οδηγίες των αστυνομικών, οι λουόμενοι δεν πρέπει να έχουν όλα τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα
Το καλοκαίρι, το έγκλημα... πάει παραλία. Αυτό αποδεικνύει η καταγραφή του αστυνομικού δελτίου, που καθημερινά αναφέρεται σε κλοπές, διαρρήξεις και παραβιάσεις αυτοκινήτων κοντά σε ακρογιαλιές, όπου απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι.
Την πολυκοσμία και τη χαλαρότητα του καλοκαιριού εκμεταλλεύονται οι διαρρήκτες και οι μικροκακοποιοί που «συχνάζουν» στις παραλίες, αρπάζοντας ό,τι αντικείμενο αξίας βρουν. Και μπορεί η «χασούρα» να μην είναι μεγάλη, ωστόσο η εμπειρία αρκεί για να χαλάσει μια ευχάριστη μέρα πλάι στη θάλασσα.
Πιο πρόσφατη υπόθεση είναι η σύλληψη δύο αλλοδαπών για διαρρήξεις αυτοκινήτων σε παραλία της Βάρκιζας. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας 24χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 22χρονος υπήκοος Ιράκ συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω σε δημοφιλή παραλία της Βάρκιζας. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περνούσαν από την περιοχή τούς συνέλαβαν την ώρα που «άνοιγαν» ΙΧ.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Βάρης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει τον τελευταίο μήνα, στην ίδια περιοχή, άλλες εννέα διαρρήξεις σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, από τα οποία άρπαζαν χρήματα, τσάντες, είδη ένδυσης, αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.
Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από τη σύλληψη 51χρονου Γεωργιανού για 17 περιπτώσεις κλοπών από λουόμενους σε παραλίες της Βάρκιζας. Ο αλλοδαπός συνελήφθη στη Βάρη από αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής, καθώς λίγο νωρίτερα, σε παραλία της Βάρκιζας, είχε αφαιρέσει από λουόμενο τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό 900 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός το τελευταίο δίμηνο έχει διαπράξει 17 κλοπές από λουόμενους σε παραλίες της περιοχής. Την προηγούμενη Κυριακή, τρεις υπήκοοι Αλγερίας και Μαρόκου συνελήφθησαν την ώρα που έτρεχαν να διαφύγουν. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν αρπάξει από λουόμενη την τσάντα της.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αλίμου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε βάρος λουομένων στον Αλιμο.
Παρόμοια περιστατικά πραγματοποιούνται και σε δημοφιλείς παραλίες της υπόλοιπης Ελλάδας. Στη Χερσόνησο, ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθη επειδή επιχείρησε να κλέψει την τσάντα από Ουκρανή τουρίστρια. «Κρούσματα» είχαμε και σε παραλίες της Ηλείας, της Αχαΐας και αλλού.
Οδηγίες για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων δέκα συμβουλές προς λουομένους
  • Στην παραλία, καλό είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα
Μη φέρνετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας που μπορεί να... προσελκύσουν τους επίδοξους κακοποιούς. Μαζί σας να έχετε μόνο τα απαραίτητα.
2 Μην έχετε όλα σας τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα. Αν συνοδεύεστε από οικογένεια ή φίλους, συμφωνήστε να φέρει ο καθένας από κάτι.
Στο αυτοκίνητό σας μην αφήνετε σε εμφανές σημείο τσάντες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Μη χαλαρώνετε από την καλοκαιρινή ραστώνη αφήνοντας για παράδειγμα μισάνοιχτο το παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Συνεχίστε να παίρνετε μαζί σας την αποσπώμενη πρόσοψη από το ραδιο-cd του ΙΧ σας.
Καλύτερο είναι να αφήνετε το αυτοκίνητό σας κάπου όπου θα μπορούσατε να έχετε οπτική επαφή. Σε τακτά διαστήματα, καλό είναι να πηγαίνει κάποιος να ελέγχει, ώστε αν κάποιος το παρακολουθεί να φοβηθεί.
Στην παραλία, καλό είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα.
7 Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου.
Ακόμη και αν αποφασίσετε να βουτήξετε όλοι μαζί, κάποιος ας έχει πάντα τη ματιά του στις τσάντες σας στην πλαζ.
Οταν αγοράζετε καφέ ή αναψυκτικό από παρακείμενο κατάστημα, καλό θα ήταν να μη φαίνεται ότι έχετε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας. Ενα μικρό πορτοφολάκι με ψιλά -χωρίς χαρτιά και ταυτότητες- είναι η καλύτερη λύση.
10 Μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προσφέρονται να φυλάξουν τα πράγματά σας όσο λείπετε. Εχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι από τους μικροεγκληματίες παριστάνουν τους λουόμενους προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.