ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ρέσλερ: Επικίνδυνος ο ακραίος λαϊκισμός κατά της Ελλάδας


Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον λαϊκισμό ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατηγορώντας τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας ότι με τις ακραίες θέσεις τους σε βάρος της Ελλάδας, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ.

Ρέσλερ: Επικίνδυνος ο ακραίος λαϊκισμός κατά της Ελλάδας
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Ρέσλερ υποστηρίζει πως ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του ακολουθούν την οδό του «ευρωλαϊκισμού», αν και συμμερίζεται τις ανησυχίες. «Έχω επιλέξει συνειδητά διαφορετικό τρόπο έκφρασης για την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων FDP.
Ο Ρέσλερ κάλεσε μάλιστα σε «απομόνωση» τα στελέχη του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών CSU που έχουν εκφραστεί ακραία για την κρίση και «ριψοκινδυνεύουν τη φήμη της Γερμανίας». Αναφέρθηκε ονομαστικά στον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ και τον Αλεξάντερ Ντόμπρινγκ, που είχαν καλέσει σε έξωση της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο Ρέσλερ επανέλαβε, σε ηπιότερους τόνους, την άποψή του για την Ελλάδα: «δεν θέλουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά στην ανάγκη θα μπορούσαμε να αντέξουμε τις συνέπειες». «Η εμπειρία μας ήταν αποκαρδιωτική και η νέα κυβέρνηση γνωρίζει σε τι συνθήκες βρίσκεται, ελπίζουμε» λέει ο επικεφαλής του FDP.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.