ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΝΔ: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η χρεοκοπία


Νέο επεισόδιο στην κόντρα Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κατά σειράν τρίτη παρέμβαση βουλευτή της Κουμουνδούρου περί χρεοκοπίας ή επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

ΝΔ: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η χρεοκοπία
Τη σκυτάλη από του κυρίους Λαφαζάνη και Κουράκη (δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ), έλαβε σήμερα με ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Flash 96,1), ο κ. Δ. Στρατούλης ο οποίος χαρακτήρισε «αυτονόητα» τα όσα προ ημερών είχε πει ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, θα είχε καταγγείλει το Μνημόνιο και ότι αν οι δανειστές εκβίαζαν την αριστερή κυβέρνηση της χώρας «τότε θα σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος».
Είπε επίσης ότι το νόμισμα της χώρας δεν είναι φετίχ και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε κανονικά να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης επικαλούμενος τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και το τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία.
«Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας (…) «
«Τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 48 ώρες ζητά τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.
Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της δραχμής».
Στην αντιπαράθεση παρενέβη το ΚΚΕ σημειώνοντας ότι ο λαός «δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας, που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν».
«Δυστυχώς, σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας άνθρωποι ανάξιοι και ανεύθυνοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση να αφήσουν το σίριαλ των στημένων διενέξεων και να ενδιαφερθούν επιτέλους για το μέλλον του ελληνικού λαού», ήταν η σχετική τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.