ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παράταση του βοηθήματος ανεργίας ανακοίνωσε ο Ραχόι


Την παράταση της μηνιαίας βοήθειας ύψους 400 ευρώ προς τους ανέργους που δεν δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ανακοίνωσε σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι

Παράταση του βοηθήματος ανεργίας ανακοίνωσε ο Ραχόι
Η ανανέωση της ισχύς της παροχής αυτής «θα εγκριθεί στις 24 Αυγούστου με αναδρομική ισχύ από τις 16 Αυγούστου», εξήγησε ο Ραχόι έπειτα από συνάντησή του με τον ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος.
«Η κυβέρνηση λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις που δεν αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους. Όμως προσπαθούμε πάντα να διατηρήσουμε την κατάσταση όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες», πρόσθεσε ο ισπανός πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου έχει δεσμευθεί ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από το 8,9% που ήταν το 2011 στο 6,3% φέτος προχωρώντας σε μεγάλες θυσίες στις κοινωνικές παροχές.
Η βοήθεια των 400 ευρώ διάρκειας έξι μηνών για τους ανέργους που δεν δικαιούνται πλέον επίδομα ανεργίας θεσμοθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε έξι μήνες.
Η κατάργησή της θα αποτελούσε νέο πλήγμα για τους ισπανούς άνεργους, την ώρα που σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο προβλέπεται η μείωση του επιδόματος ανεργίας έπειτα από έξι μήνες από το 60% στο 50% του μισθού.
Η βοήθεια των 400 ευρώ αποτελεί το μόνο μέσο διαβίωσης για πολλές ισπανικές οικογένειες, όπου η ανεργία πλήττει το 24,63% του ενεργού πληθυσμού και 1.736.600 νοικοκυριά έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.