ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πακιστάν: Δέκα νεκροί από επιθέσεις αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών


Πακιστάν: Δέκα νεκροί από επιθέσεις αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών
Τουλάχιστον 10 ανθρώπους σκότωσαν σήμερα στο Πακιστάν αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, σε μια επίθεση σε μια περιοχή όπου κατοικούν φυλές, την Τουντάρ, στα βορειοδυτικά της χώρας.
Όπως είπαν δύο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών είχαν στόχο τρία κτίρια που προστατεύονταν από ψηλούς τοίχους στο Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται εδώ και καιρό ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστές.
«Τα αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα εκτόξευσαν έξι πυραύλους σε τρεις καταυλισμούς των εξεγερμένων, δύο ανά καταυλισμό», δήλωσε ένας αξιωματούχος των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι επιθέσεις των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών που χρησιμοποιούν η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ από βάσεις στο Αφγανιστάν προκαλούν οργή στο Πακιστάν, τόσο λόγω τωναπωλειών που προκαλούν μεταξύ των αμάχων όσο και για την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι όμως λένε ότι το Ισλαμαμπάντ δεν ελέγχει τις περιοχές όπου γίνονται οι επιθέσεις. Η Ουάσινγκτον αναφέρει το ethnos.gr, θεωρεί τα αεροσκάφη του είδους αυτού ένα όπλο-κλειδί στον πόλεμο εναντίον της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.